Începe modernizarea Crângului Petreşti. Marian Oprişan spune că Adrian Năstase şi guvernele PNL şi PDL de sub regimul Băsescu i-au pus piedici în proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a semnat miercuri, 12 august, contractul de execuţie a lucrărilor la proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces“.

Modernizarea Crângului Petreşti, pe o suprafaţă de 48 de hectare, va începe în câteva zile, după ce autorităţile judeţene au semnat astăzi, 12 august, contractul de execuţie cu grupul de firme care au câştigat licitaţia.

Este vorba despre SC Recon&Doje Bucureşti, care va executa 54,32% din lucrare, Garden Center Măgurele, care are în sarcină 29,92% din proiect şi Total Strada Bucureşti, care va executa 15,76% din lucrare.

Din partea Consiliului Judeţean Vrancea contractul a fost semnat de şeful instituţiei, Marian Oprişan, care a ţinut să menţioneze că nu face altceva decât să îndeplinească dorinţa regelui Carol I, care a donat, la 1896, pădurea municipiului Focşani cu scopul creării unui loc de agrement. Oprişan a vorbit şi despre piedicile pe care le-a întâmpinat în demararea investiţiei.

image

“Modestia este bună, dar modestia exagerată este apanajul celor mediocri. Suntem prima administraţie din 1896 până în prezent care ducem la îndeplinire un vis al cetăţenilor municipiului Focşani şi al judeţului Vrancea, de a avea un parc de recreaţiune şi agrement la 3 km de Focşani, în beneficiul cetăţenilor. În ciuda tuturor vicisitudinilor vremii şi a piedicilor majore care ne-au fost puse de-a lungul timpului, începând cu guvernul prezidat de Adrian Năstase, continuând cu guvernele PNL-ului şi PDL-ului de sub regimul Băsescu, întâlnind de cele mai multe ori opoziţia masivă în plan judeţean a PNL şi PDL, în ciuda plângerilor penale nesusţinute de realitate, vă spun cu responsabilitate că asta trebuie să facă un şef de administraţie judeţeană: să nu să ţină cont de cârcotaşi, să nu ţină cont de adversarii politici, ci să ţină cont doar de dorinţa şi voinţa cetăţenilor care l-au mandat să le facă o viaţă mai bună. Acest proiect va deveni realitate până la 31 decembrie 2015”, a spus Marian Oprişan

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013. Valoarea proiectului este de 23 de milioane de lei, iar autorităţile sunt în continuare optimiste că acest proiect se va realiza în doar patru luni şi jumătate, aşa cum a asigurat şi constructorul, altfel banii europeni se vor pierde.

"Avem o experienţă de 20 de ani în domeniu şi dispunem de dotarea necesară să finalizăm la timp proiectul", a spus Adrian Duminică, administratorul SC Recon&Doje SRL.

Prin proiect vor fi reabilitate căile de acces pentru realizarea unei piste de biciclete în lungime de 6,5 kilometri şi a trotuarelor pe traseul Focşani-Crângul Petreşti. Totodată, se vrea realizarea de piste de biciclete şi de trotuare în interiorul Crângului Petreşti pe o lungime de 1,2 kilometri, apoi crearea de alei interioare, spaţii pentru promenadă, spaţii de odihnă şi foişoare de observaţie a faunei în Crângul Petreşti.

image

Vor mai fi realizate un sistem de supraveghere video, reţele de iluminat public pe toate traseele de promenadă şi dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban, respectiv bănci, coşuri de gunoi, gard dar şi 200 de locuri de parcare. Investiţia va asigura ulterior şi cinci locuri de muncă permanente, respectiv un administrator şi patru muncitori responsabili cu salubritatea şi paza. Autorităţile spera ca prin proiect numărul de turişti care vin în Crângul Petreşti să crească cu 20%

Deocamdată, în proiect nu este inclus şi reabilitarea Complexului „Căprioara”, care face obiectul dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan de la Curtea de Apel Cluj, după ce în primă instanţă, la judecătoria Cluj-Napoca, Marian Oprişan a fost achitat.

Unul dintre capetele de acuzare în dosarul lui Oprişan este modul în care s-a făcut achiziţionarea Complexului Turistic „Căprioara”, aflat la patru kilometri de Focşani, în jurul căruia baronul şi familia lui deţin opt hectare de teren. Oprişan este învinuit de procurorii DNA că a alocat ilegal, fără avizele necesare de la CJ, nu mai puţin de 1,7 milioane de lei, pentru achiziţia complexului, întocmind şi o adresă falsă, prin care cerea 300.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului, bani utilizaţi tot pentru achiziţia complexului.

"Căprioara" se află astăzi în paragină, iar Marian Oprişan a menţionat la conferinţa de presă că reabilitarea complexului se va face tot cu bani europeni.  

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite