Incendii puternice în pădurile din Vrancea. Pompierii nu pot ajunge din cauza drumurilor, iar în zonă nu este nici semnal

0
Publicat:

Zeci de pompieri intervin duminică pentru stingerea incendiilor izbucnite la litierele de pădure, dar misiunea lor este foarte dificilă.

Zeci de pompieri din Vrancea acționează pentru stingerea incendiilor FOTO: ISU Vrancea
Zeci de pompieri din Vrancea acționează pentru stingerea incendiilor FOTO: ISU Vrancea

De două zile, focare de incendii de vegetație uscată se manifestă în pădurile aflate în mai multe sate pe teritoriul comunei vrâncene Dumitrești. După ce vineri seara și sâmbătă pompierii s-au luptat cu flăcările în zona satelor Trestia, Lăstuni și Tinoasa, unde au ars zeci de hectare de lăstăriș, duminică pompierii se confruntă cu o situația și mai gravă la Motnău.

De altfel, focul a pornit încă de noapte, dar din cauza pericolului pompierii au decis să-și retragă oamenii într-o zonă mai sigură.

”În urma recunoașterilor din teren s-a stabilit ca incendiul se manifesta pe raza UAT Dumitresti, sat Motnau la vegetația uscata din pădure. Curenții de aer specifici și gradul ridicat de uscăciune au favorizat extinderea cu repeziciune a flacarilor. Din cauza incendiului care se manifesta violent și a pericolelor existente pentru personalul destinat intervenției, s-a luat decizia retragerii forțelor din zona focarului, într-o zonă de siguranță. Pe timpul nopții s-a asigurat/supravegheat zona și s-a monitorizat  evoluția incendiului din proximitate, pe doua laturi, respectiv pe latura de Sud – pompierii militari din cadrul ISU Vrancea, iar pe  latura de Nord – 1 echipă din cadrul Ocolului Silvic Privat Ingka Investemnts. Interventia a fost reluata in cursul dimineții de duminică,  29 octombrie a.c. Intervenția este îngreunată și din cauza lipsei semnalului GSM/ Tetra, precum și a terenului accidentat, impracticabil pentru autospecialele de intervenție, acțiunea de stingere executandu-se cu mijloace de primă interventie”, potrivit ISU Vrancea.

Incendii de vegetație de pădure au avut loc și în comuna vecină Vintileasca.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite