Împrumut ameţitor făcut de Primăria Focşani pentru ENET VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala ENET va fi înlocuită cu alta nouă
Centrala ENET va fi înlocuită cu alta nouă

Potrivit primarului Decebal Bacinschi, banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea noii centrale a societăţii de termoficare, banii urmând să fie restituiţi apoi de Uniunea Europeană, care finanţează proiectul de modernizare a centralei ENET.

Primăria Municipiului Focşani va contracta în perioada următoare un împrumut în sumă de 60 de milioane de lei, pentru asigurarea fondurilor necesare cofinanţării proiectelor realizate din fonduri europene.

Potrivit municipalităţii, împrumutul va fi contractat pentru reabilitarea sistemului centralizat de energie termică.

Creditul va fi utilizat pentru plata facturilor pentru achiziţionarea echipamentelor la noua centrală termică şi va fi rambursat pe măsură ce vor veni cofinanţările externe.

„Practic, noi facem un împrumut pentru o perioadă foarte scurtă şi după aceea vom primi banii înapoi. Mai avem şi alte proiecte europene şi vom folosi această finanţare şi pentru ele", a declarat primarul Decebal Bacinschi.

Creditul care va fi contractat se înscrie în serviciul datoriei publice şi urmează să fie aprobat de comisia de autorizare a împrumuturilor locale din Ministerul Finanţelor Publice.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite