Grădiniţele de vară, alternativă la bone/ Vezi aici ce facilităţi oferă astfel de unităţi pe timpul vacanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt antrenaţi în diverse activităţi recreative
Copiii sunt antrenaţi în diverse activităţi recreative

Părinţii care aleg să-şi lase copilul la o grădiniţă de vară trebuie să scoată din buzunare 650 de lei. La o astfel de unitate, copiii pot sta atât în cursul săptămânii, cât şi în weekend-uri şi pe timpul nopţii. De asemenea, micuţii sunt incluşi într-o sumedenie de activităţi recreative.

Părinţii fără sprijin din partea bunicilor şi sceptici în ceea ce priveşte gradul de pregătire al unei bone au ca alternativă, pe perioada vacanţei, grădiniţele de vară. La o astfel de unitate, copiii beneficiază de masă, cazare pe timpul nopţii, inclusiv în weekend-uri, fiind incluşi şi în numeroase activităţi de recreere, precum concursuri sau excursii şi drumeţii.

„Vom funcţiona pe parcursul întregii vacanţe de vară, iar capacitatea este de 40 de locuri. Părinţii care vor să-şi lase copiii în grija noastră trebuie să facă o cerere, să aducă un dosar medical al micuţului şi copie după certificatul de naştere al acestuia. Programul va fi mai lejer, copiii fiind antrenaţi în diferite concursuri organizate în parteneriat cu Palatul Copiilor, având oportunitatea de a merge şi în excursii. Chiar pe 1 iulie, vom pleca la Valea Neagră", declară Sabina Mihalcea, directorul unei grădiniţe de vară din Focşani.

În schimbul tuturor acestor servicii, de care părinţii se declară foarte încântaţi, trebuie achitată suma de 650 de lei pe lună.

„Luând în considerare faptul că nu am cu cine să-l las pe timpul verii, consider că grădiniţa de vară este cea mai bună alternativă. Programul nu mai e aşa de strict ca în cursul anului, iar copilul se duce mai mult ca la un loc de joacă, unde socializează şi descoperă lucruri noi", declară Geanina Guriţă, din Focşani.

Şi grădiniţele de stat sunt deschise

Pe timpul vacanţei de vară vor funcţiona şi câteva grădiniţe de stat din municipiu, unde copiii pot sta zilnic, între orele 7.30 - 17.00. „Pentru a ţine unitatea deschisă, trebuie să avem înscrişi minim 15 copii. În august intrăm în perioada de curăţenie generală", declară Mihaela Dogaru, directorul Grădiniţei Nr. 18.

Se construiesc grădiniţe şi creşe

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţiile pentru primele proiecte de creşe şi grădinite realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. În Vrancea vor fi construite 29 de astfel de unităţi, valoarea totală a investiţiilor fiind estimată la 23.726.419 lei fără TVA.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite