Georgiana Panait, vocea care trece graniţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ia lecţii de canto de trei ani şi jumătate şi deja se pregăteşte pentru concursurile internaţionale. Ţinta sa este să devină unul dintre artiştii cunoscuţi pe scenele marilor festivaluri din lume.

Georgiana Panait a început să ia lecţii de canto din dorinţa mamei însă a reuşit să exceleze în domeniu. Merge la cursuri de specialitate de trei ani şi jumătate dar deja are zeci de premii în palmares şi se pregăteşte pentru două competiţii internaţionale.

"Acum măpregătesc pentru "Cerbul de aur" dar şi pentru "Canzone del Mondo" din Italia şi "Maz Note" din Polonia. Ador ceea ce fac şi nu aş putea renunţa niciodată", ne-a spus artista aflată la început de drum în cariera sa muicală.

Primele premii obţinute sunt locul întâi la "Florile copilăriei" de la Bârlad şi la "Mamaia copiilor" în 2008 şi 2010 dar a obţinut şi o serie de premii speciale la festivalurile deja cu tradiţie "Remember" de la Constanţa şi "Camena" de la Piatra Neamţ.

Urmăreşte cu mare atenţie artişti de talie internaţională precum Cristina Aguilera, Celine Dion sau Andra, însă piesele pe care preferă să le interpreteze de fiecare dată fac parte din repertoriul a două artiste româneşti: Laura Stoica şi Mădălina Manole.


Piesa preferată, "Un actor grăbit"

"Prima piesă pe care am înregistrat-o a fost "Un actor grăbit" din repertoriul Laurei Stoica. Vocea mea seamănă un pic cu a ei. Dar îmi place foarte mult şi Mădălina Manole. Din repertoriul Mădălinei cânt "Tu nu ai avut curaj", însă piesa mea preferată rămâne "Un actor grăbit" pentru că mi se potriveşte mai mult. Pur şi simplu o cânt cu mai mult suflet", ne-a măturisit Georgiana.

Deşi visează cu ochii deschişi la marile scene din lume, Georgiana intenţionează să urmeze, pe lângă Conservator, o facultate care să îi asigure un viitor peplan financiar.

"Vreau să fac Conservatorul pentru că nu voi renunţa niciodată la muzică dar vreau să urmez în paralel şi cursuri la o facultate de drept pentru că sunt conştientă că din muzică nu poţi trăi, nu îţi poţi asigura un trai decent, cel puţin nu la început în primii ani şi nu înţara noastră", ne-a mai spus Georgiana.

MJ, artistul de suflet

Deşi ne-a enumerat o pleiadă de artişti româneşti în timpul interviului, la final de-a dezvăluit că artistul său de suflet este megastarul, Michael Jackson.

Ne-a spus şi de ce: "Mi-a plăcut ascesiunea lui Michael Jackson şi faptul că, deşi a avut o viaţă dificilă, şi-a învins problemele şi a fost numit Regele Pop-ului tocmai datorită muncii lui".
Una dintre cele mai mari dorinţe ale Georgianei rămâne aceea de a ajunge să cânte pe marile scene ale lumii.


Întrebări şi răspunsuri


Cânţi şi la instrumente?

Da, îmi place deopotrivă să cânt cu vocea şi la instrumente. De trei ani fac chitară şi pian dar pe primul loc va rămâne întotdeauna canto.
Este adevărat că este fascinant să cânţi la pian, să manevrezi clapele în aşa fel încât să iasă ceva magnific. Şi chitara este foarte potrivită pentru piesele romantice.

Ai un loc special pe care ai vrea să îl vezi?

Da. Mi-ar plăcea să vizitez Praga, pentru că am văzut nişte imagini cu mai multe locuri de acolo şi mi s-a părut a fi superbe.
Dar aş vrea să văd şi Parisul, în special să ajung la Turnul Effel însă pe primul loc rămâne Praga.

Ce-i place

Îmi place să călătoresc, să vizitez locuri noi.
În Italia şi România am vizitat foarte multe locuri.
Îmi place să petrec mult timp cu prietenii mei.
Îmi place să înot dar şi să joc volei îmi place foarte mult.

Ce nu-i place

Nu îmi place să nu mi se spună adevărul în faţă oricât de dur ar fi. Nu îmi place să mă oblige cineva să fac ceva. Nu îmi plac oamenii care fac orice pentru a-şi atinge scopul chiar dacă fac foarte mult rău altora. Oamenii de genul acesta se gândesc numai la ei.

NĂSCUTĂ. 1 martie 1997, Gugeşti, Vrancea
STUDII. Liceul de Muzică şi Arte Plastice "Gh. Tăttărăscu" Focşani
OCUPAŢIE. Elevă
PASIUNI. Dansul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite