FOTO VIDEO Scandal mioritic, cu iz de vest sălbatic în comuna vrânceană Spulber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardul soţilor Spulber a fost pus la pământ de vandali
Gardul soţilor Spulber a fost pus la pământ de vandali

Autorităţile şi poliţia din zonă nu vor să ia măsuri faţă de un grup de vandali care au făcut distrugeri pe proprietatea unei familii din localitate.

Petre şi Emilia Spulber, doi soţi din comuna Spulber, judeţul Vrancea, au fost bătuţi de câţiva răufăcători pentru faptul că s-au opus păşunării oilor unor ciobani pe terenul deţinut de cei doi.

Cu toate sesizările făcute la poliţia locală şi primărie, nu s-a luat act împotriva celor care i-au luat la „ciomăgeală” pe cei doi soţi. 

Bătaia pe care au primit-o nu i-a necăjit atât de mult precum distrugerile cauzate, oamenii trezindu-se că toate gardurile care împrejmuiau terenurile deţinute în proprietate, inclusiv locul unde se adunau vitele localnicilor, au fost tăiate cu drujbele. În plus, o mică livadă de pruni a fost distrusă în totalitate.

Povestea are şi puţin haz – de necaz – prin faptul că răufăcătorii, neştiind exact cât teren are împrejmuit Petre, ca să fie mai siguri că strică tot ce văd cu ochii au tăiat şi gardul unui alt localnic, căruia, după vreo trei zile, i l-au reparat la loc.

image

Foto

1

„Pe data de 15 octombrie, nişte persoane care aveau ură pe noi ne-au tăiat gardurile. Autorii nu au ştiut hotarul şi au tăiat şi gardul vecinului. Gardul l-au tăiat cu drujba, dar au tăiat şi pomii plantaţi acum 40 de ani de tata. Cineva mi-a povestit că era ca la exploatare de lemn aici. Au avut ciudă că noi nu am vrut să le dăm voie pe proprietatea noastră să intre cu oile. Ulterior,  pur şi simplu au venit şi au băgat oile pe proprietatea noastră. Erau şase inşi, pregătiţi ca de război să ne bată”, povesteşte Petre Spulber.

Soţia lui a fost cea care a depus reclamaţie la poliţie şi a anunţat şi autorităţile. „Ei ne-am ameninţat că ne vor distruge, că ne vor omorî şi atunci am depus reclamaţie la poliţie şi la domnul primar. Eu zic că şi primarul trebuia să facă o mică cercetare la faţa locului, că doar e reprezentantul comunităţii”, spune Emilia Spulber.

A doua zi, după ce a fost depusă reclamaţia la poliţie, „ciobanii” au trecut la distrugeri, cu ajutorul drujbei punând totul la pământ.

Ion Rusu, vecinul lui Petru Spulber nu şi-a putut exprima pe deplin amarul unei asemenea pagube, fiindu-i cumva teamă ca soţia să nu aibă de suferit la locul de muncă, fiind angajată a Primăriei Spulber.

În schimb, Petre abia îşi mai ţinea lacrimile în ochi, spunând că nu-i este aşa de mare necaz pe garduri, că nişte garduri se mai pot repara, dar spune că i s-a sfâşiat inima când a văzut că prunii plantaţi de tatăl său au fost doborâţi până la ultimul.

Ca făptaşii să nu fie uitaţi, pe una din buturugile care susţinea gardul cândva, vandalii au scrijelit semnul crucii, ca mesaj că acolo le va fi sfârşitul celor doi soţi.

Vandalism amestecat cu misticism într-o localitate, Spulber,  în care doi oameni îşi spulberă orice speranţă că se va găsi cineva care să le facă dreptate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite