FOTO VIDEO Recompensă de la Crăciun, pentru elevii care au făcut gestul anului la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Valentin Cîntacea şi Nicuşor Ţigănuşu au înapoiat 1.500 de lei găsiţi pe stradă într-un portofel plin cu bani si carduri.

Doi elevi din Focşani au reuşit să-şi impresioneze semenii printr-un gest tot mai rar în zilele noastre. Nicuşor Ţigănuşucuşor Ţigănuşu, de 18 ani, din Urecheşti, elev la Liceul„Traian Vuia” Focşani şi Valentin Cîntacea, din comuna Paltin, de  18 ani, elev la Liceul „Valeriu D. Cotea” Focşani, ambii elevi în clasa a XII-a au găsit un portofel plin cu bani şi carduri bancare, dar nu s-au gândit nicio clipă să-şi însuşească banii, deşi unul dintre ei spune că avea în buzunar doar un leu, iar colegul său nici măcar atât.

„Eram în zona parcului şi am văzut că a trecut o maşină şi din ea a căzut un portofel. M-am dus, l-am ridicat, m-am uitat în el să văd dacă are un act de identitate, am văzut că avea buletinul, apoi am sunat la 112 şi acolo mi-au spus să vin la secţia de poliţie Focşani. M-am dus şi am raportat pierderea portofelului cu bunuri materiale. Avea o sumă măricică de bani, şapte carduri bancare, acte. De bani aveam nevoie, dar nu de banii altuia, pentru că e munca omului şi plus de asta nu erau banii mei. Apoi mai e şi infracţiune dacă îţi însuşeşti bunul altuia”, a spus elevul Nicuşor Ţigănuşu.

image

Colegul său a precizat că fapta bună a fost răsplătită de proprietarul portofelului.

„Ni s-a luat o declaraţie la Poliţie şi la scurt timp ne-a sunat şi proprietarul să ne întâlnim cu el şi să ne răsplătească. Ne-am pus în primul rând în locul lui şi apoi am aflat că banii erau importanţi pentru el, pentru că urma să-şi sărbătorească ziua de naştere cu ei”, a spus  Valentin Cîntacea.

image

Dascălii elevilor au rămas plăcut impresionaţi de spiritul civic al celor doi prieteni.

„Gestul mi se pare unul firesc, pe care ar trebui să-l facă fiecare cetăţean. E bine că putem da un exemplu celorlalţi elevi şi concetăţeni ai noştri. A contat şi cei şapte ani de acasă pe care i-a avut elevul nostru”, a precizat Ionel Lavric, directorul Colegiului Tehnic ''Traian Vuia'' Focşani

„Ţinând cont că majoritatea elevilor de la noi din şcoală sunt navetişti, adică din mediul rural,mă bucură că mai există bun simţ şi onoare, pentru că gestul este chiar frumos. Nu i-a tentat pe niciunul dintre ei să-şi însuşească banii”, a spus şi Carmen Oprea, directorul adjunct al Colegiului Tehnic ''Valeriu D. Cotea'' Focşani.

De menţionat că proprietarul portofelului, un tânăr pe nume Alin Crăciun, i-a recompensat pe elevi cu câte 100 de lei, rămânânduu-i şi lui sufiecienţi bani să-şi organizeze petrecerea de ziua sa.

Mai puteţi citi:

Doi elevi cinstiţi de la ţară au înapoiat un portofel cu bani mulţi pe care l-au găsit pe stradă

A găsit un portofel cu bani şi l-a dus la poliţie
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite