FOTO VIDEO Oprişan a făcut deschiderea Festivalului Viei şi Vinului „Bachus” cu elevi, pe care i-a ţinut în ploaie

0
0
Ploaia a stricat planurile autorităşilor
Ploaia a stricat planurile autorităşilor

Festivitatea de deschidere a Festivalului Viei şi Vinului „Bachus 2014” nu s-a mai bucurat de fala din alţi ani, vremea rea jucându-le festa autorităţilor, care au sperat că pot puncta pe ultima sută de metri din această campanie electorală.

Programarea Festivalului Viei şi Vinului „Bachus 2014” în ultima săptămână din octombrie, care a avut şi un calcul electoral la bază, s-a dovedit neinspirată, ploaia făcându-şi apariţia chiar în prima zi a manifestării.

Din acest motiv, festivitatea de deschidere a fost una care nu a mai avut strălucirea din anii anteriori, ploaia torenţială împiedicându-i pe oameni să vină în centrul oraşului.

Asta spre nemulţumirea comercianţilor care au plătit bani serioşi pentru spaţiile ocupate în speranţa că în aceste zile ale festivalului o să-şi scoată pârleala. 

Totuşi, Festivalul din acest an s-a deschis graţie elevilor din liceele focşănene, care au fost scoşi de la ore şi aduşi în Piaţa Unirii, în ciuda ploii. Nici invitaţii aşteptaţi de la Bucureşti nu au mai venit.

„Oamenii răi şi cârcotaşii vor spune că eu v-am dat dispoziţie să veniţi în Piaţa Unirii. Voi ştiţi adevărul că voi aţi vrut să veniţi în Piaţa Unirii”, le-a spus Marian Oprişan elevilor, în încercarea de a se disculpa, asta după ce mulţi oameni de pe margine s-au arătat indignaţi că elevii sunt folosiţi în astfel de acţiuni.

În discuţie era şi un concurs între licee, practic o prezentare a alaiurilor de liceeni inspirată de tematica Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului, concurs abandonat din cauza ploii.

Cum ploaia s-a înteţit, invitaţii şi autorităţile au renunţat şi la programul de vizitare a standurilor producătorilor de vinuri, autorităţile retrăgându-se, la „mâncare şi băutură”, în corturile amenajate doar pentru ele.

Producătorii agricoli au fost singurii care s-au bucurat de ploaie după o perioadă lungă de secetă, unul dintre aceştia declarându-ne că pământul devenise atât de tare încât arăturile de toamnă erau în pericol.


 

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite