FOTO VIDEO Mihai Fifor, la ceremonia repatrierii militarilor care şi-au încheiat misiunea în Afganistan: „Mi-aş fi dorit să vă spun bun venit tuturor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au fost prezenţi la Focşani la ceremonia de repatriere a militarilor care şi-au încheiat misiunea în Afganistan.

La Focşani a avut astăzi loc ceremonia de repatriere a celor peste 400 de militari ai Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts”,  care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2017 - februarie 2018.

La ceremonia desfăşurată în centrul municipiului Focşani a fost prezent atât ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, cât şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, precum şi autorităţi militare şi civile. Cel mai impresionant moment a fost cel al apelului, la care, din păcate, militarul Mădălin Stoica nu a mai răspuns prezent, el murind la datorie pe frontul din Afganistan, chiar la începutul misiunii.

De altfel, la evenimentul de astăzi a fost prezentă soţia sa, care a primit distincţia de onoare acordată în memoria eroului.Tot cu această ocazie, ministrul Apărării a decorat drapelul de luptă al unităţii şi a înaintat în grad, înainte de termen, mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri care s-au afirmat în misiunea recent încheiat, primul dintre ei fiind comandantul Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts”, lt. col Cristinel Colibaba, care de astăzi este colonel.

image

După discursurile oficialilor, militarii au defilat prin faţa numerosului public prezent în Piaţa Unirii iar ministrul Mihai Fifor a vizitat expoziţia de tehnică a armatei şi s-a întreţinut cu militarii. Cei peste 400 de militari au executat timp de şase luni  misiuni de  asigurare a securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane.

De asemenea, au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite