FOTO VIDEO Corneliu Coposu, prezent o săptămână în Focşani într-o expoziţie care-i prezintă traseul de la naştere şi până la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul comemorării a 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu  este  organizat în Municipiul Focşani un eveniment menit să aducă în atenţia opiniei publice personalitatea marelui om politic român.

După ce a străbătut mai multe oraşe din ţară, expoziţia itinerantă „Corneliu Coposu” a ajuns duminică  şi la Foocşani.

Organizată de Asociaţia Creştin Democrată România de Mâine, reprezentată de Mircea Mureşanu, în colaborare cu Fundaţia Hanns Seidel, expoziţia face parte din seria evenimentelor dedicate comemorării a două decenii de la moasrtea seniorului politicii româneşti.

De altfel, expoziţia rămâne deschisă la  Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” până pe 27 iunie.

image

“Este foarte important să-l comemorăm pe Corneliu Coposu, care este un model pentru tot ce înseamnă viaţa politică, mai ales în contextul în care oamenii politici au probleme cu DNA-ul şi sunt mai mult pentru ei decât pentru ţară. Corneliu Coposu şi-a dedicat viaţa ţării şi a murit cu speranţa că ţara va ajunge mult mai bine”, a precizat Mircea Mureşanu, preşedintele Asociaţiei Creştin Democrate - România de Mâine.

image

“Corneliu Coposu a stat 17 ani în temniţe şi lagăre de muncă. La Rm. Sărat a stat închis într-o celulă fără încălzire, fără lumină. De acolo a ieşit fără să ştie să mai vorbească, pierduse darul vorbirii după atâţia ani petrecuţi singur în celulă. După anii 1990, Corneliu Coposu a fost respectat de marii lideri occidentali. Margaret Thatcher, la congresul conservatorilor, l-a prezentat pe Corneliu Coposu şi toată sala s-a ridicat în picioare şi a aplaudat când s-a s-a proiectat imaginea sa pe un perete unde scria că 17 ani a fost deţinut politic”, a spus Lilian Ilie, preşedinte PNŢCD Vrancea.

image

La evenimentul de astăzi a mai fost prezent şi Lucian Buică, preşedintele Organizaţiei PNŢCD Sector 3 Bucureşti, dar şi foarte mulţi membri şi simpatizanţi ţărănişti şi ai omului politic Corneliu Coposu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite