FOTO VIDEO Bostan uriaş, expus la sărbătoarea produselor agroalimentare. Ce alte produse au admirat şi au degustat vrâncenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bostanul uriaş FOTO: Ştefan Borcea
Bostanul uriaş FOTO: Ştefan Borcea

Din acest an, pe data de 10 octombrie în ţara noastră se sărbătoreşte Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti.


Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti a fost sărbătorită pentru prima dată la Focşani, în organizarea Direcţiei pentru Agricultură Vrancea, cu sprijinul Administraţiei Pieţelor Focşani.

În principalul centru agroalimentar al oraşului, Piaţa Moldovei, au fost expuse cu această ocazie cele mai frumoase produse agroalimentare aduse de fermierii vrânceni. Printre acestea s-a aflat şi un bostan care cântăreşte 86 de kilograme, adus de producătorul Marius Ciuciur, din Cîrligele.

Publicul a fost invitat să deguste din bucatele care au umplut mesele puse la dispoziţie de organizatorii sărbătorii.

“Am adus produse agricole, produse care stau la baza fabricării produselor agroalimentare. Avem produse de la fermieri din Vrancea şi de la procesatori din judeţ, respectiv produse lactate, produse de panificaţie, preparate din carne, avem şi vin, legume, struguri din mai multe zone, produse apicole, zacuscă, dulceţuri, murături cam ce se poate obţine din produsele agricole”, a precizat Ticu Constandache, directorul Direcţiei Agricole Vrancea.

Colaborarea dintre Direcţia Agricolă şi Administraţia Pieţelor va continua şi pe viitor, cei doi conducători de instituţii convenind ca în fiecare duminică, în Piaţa Agroalimentară, să fie organizat un spaţiu destinat producătorilor tradiţionali.

De la manifestarea de astăzi nu a lipsit celebrul personaj Ţăranul Sărac, alias Constantin Crăciun din Cîmpineanca.

Acesta şi-a înhămat oaia la căruţ şi a venit cu mai multe produse la expoziţie, oferind celor prezenţi din plăcinta făcută acasă, din brânza şi smântâna pe care le produce în gospodărie, toate acestea stropite cu un pahar de must.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite