FOTO VIDEO Alegeri prezidenţiale 2014. Campanie murdară, cu ulei ars, la Suraia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele mai multor consilieri locali ACL au fost împroşcate cu ulei ars, azi noapte, în comuna Suraia. Consilierii îl bănuiesc această acţiune murdară pe fostul viceprimar al comunei, înlăturat în urmă cu două zile din funcţie.

Cinci gospodării din comuna Suraia, dar şi maşinile aparţinând consilierilor locali ai Alianţei Creştin Liberale, au fost azi noapte „atacate” cu ulei ars de persoane pe care poliţia încearcă să le identifice.

Nu au scăpat nevandalizate nici materialele electorale ale candidatului ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis. Consilierii spun că la adăpostul nopţii, adversarii lor politici au aruncat cu ulei ars în curţile lor, fiind o acţiune tipică pentru alianta PSD – PC – UNPR . 

Ei îl bănuiesc de acţiune pe fostul viceprimar din comună, pe care tocma l-au schimbat din funcţie.

„Azi noapte, nu ştiu la ce oră, pentru că am depistat abia dimineaţă, cineva a aruncat cu ulei ars în maşina mea şi la intrarea în casă.Noi bănuim că este fostul viceprimar al comunei, Hărăbor Aurel, pentru că noi am avut luni, 10 noiembrie,  o şedinţă extraordinară a consiliului local şi l-am demis din funcţia de viceprimar. Cred că în semn de răzbunare, pentru că în şedinţa consiliului local ne-a ameninţat că ne aranjează familii", a precizat Viorel Tănase, consilier local ACL.

„Când am vrut să plec la serviciu am observat urme de ulei ard aruncat peste banner, inclusiv pe casă. Şi în campaniile trecute PSD a practicat aceleaşi metode şi răspunzător pentru cele întâmplate îl consider pe Aurel Hărăbor, care a plătit oameni să facă acest lucru”, ne-a spus şi Maricel Palade, ales local ACL

”Au aruncat azi noapte, după ora zero, cu ulei ars pe afişele lipite pe casă. La alţii au aruncat pe maşinile care aveau lipite afişe cu Klaus Iohannis sau pe garduri. Îl bănuiesc pe Aurel Hărăbor, sau pe copiii lui, de acest comportament. Probabil că are o frustare ca nu mai este viceprimar din partea PSD. Eu am făcut plângere penală şi aştept ca poliţia să-şi facă treaba. Primăria a  cheltuit până acum peste 800 de milioane de lei vechi pe camere de luat vederi în comună şi nu funcţionează” , a declarat Mihai Ivan, locuitor al comunei Suraia, care s-a trezit in această dimineaţă cu pereţii casei murdăriţi de ulei.

Cel învinuit de aleşi pentru acest tip de campaniei murdară, fostul viceprimar Aurel Hărăbor, este de părere că aleşii ACL şi-au înscenat singuri acţiunea, ca să se victimizeze.

"Referitor la ceea ce s-a întâmplat, nu cunosc nimic. Cred că şi-au înscenat singuri treaba asta, pentru că azi am avut o adunarea populară în comună, la care trebuia să vină şi domnul preşedinte Marian Oprişan şi bănuiesc că voiau să arate că uite ce a făcut PSD. Ei mă vânează de multă vreme pe mine”, ne-a declarat viceprimarul Aurel Hărăbor. 

Poliţia din comună a demarat o anchetă în acest caz.

Mai puteţi citi:

Viceprimarul PSD al comunei Suraia, schimbat din funcţie de consilierii locali

Este a doua oară în acest an când noua majoritate din consiliul local Suraia, formată din reprezentanţii ACL şi PP-DD îl înlătură din funcţie pe Aurel Hărăbor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite