FOTO VIDEO 20 de focşăneni au protestat împotriva Legii amnistiei şi graţierii. "Noi îi trimitem pe ei acolo şi trebuie să ne asculte pe noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la manifestare au avut afişe cu mesajele "Nu graţierii, nu amnistiei" şi au venit începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din municipiul Focşani. Evenimentul a fost creat pe Facebook.

Doar 20 de focşăneni au ales să vină în această seară în centrul oraşului, în Piaţa Unirii, pentru a protesta paşnic împotriva Legii amnistiei şi graţierii, pe care actualul Guvern PSD-ALDE vrea să o treacă prin ordonanţă de urgenţă.

Oamenii şi-au confecţionat singuri afişe pe care au scris "Nu graţierii, nu amnistiei" sau "Când corupţia devine lege, este de datoria noastră să o oprim" şi spun că nu este normal ca o astfel de lege, cu consecinţe grave pentru ţară, chiar de securitate naţională, să treacă de maniera pe care o doreşte Guvernul.

Ei s-au arătat dezamăgiţi şi de concetăţenii lor, care nu şi-au putut rupe o oră din programul de duminică pentru a susţine o cauză dreaptă.

Oamenii au remarcat că forţele de ordine, în speţă jandarmii şi poliţiştii sub acoperire, sunt mai mulţi decât ei.

"Nu cred că le este frică. Cred că nu-i interesează. Ei zic că dacă am ieşi în fiecare săptămână 10.000 de oameni ar fi un pic diferit. Am ieşit tot timpul, am ieşit şi anul trecut, şi pentru probleme de ecologie. I-am sunat pe prietenii mei şi nu a vrut să vină niciunul. Ei cred că nu o să se schimbe nimic. Dar nu contează. O oră din viaţa noastră, dacă ieşim şi protestăm, asta înseamnă democraţie", a spus Vasile Ioan Ciprian.


"S-au obişnuit că aici nu se schimbă nimic, aici totul va fi la fel. Nu au încredere că au puterea, că au forţa de a schimba ceva. Fiecare trebuie să credem că avem această forţă, dacă vrem ceva pentru copiii noştri", şi-a spus punctul de vedere o protestatară.

"Nu Legii graţierii şi amnistiei-se poate şi la Focşani-ieşim din letargie!?", este titlul protestului anunţat pentru această seară, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii.

Evenimentul a fost creat pe pagina de Facebook, acolo unde mai multe persoane au anunţat că vor veni la protest.

Manifestaţii mari au avut loc miercuri şi joi în Capitală şi mai multe oraşe mari din ţară.

Un protest aparte l-a avut şi odobeşteanul Cosmin Răzvan Bîrsan, un critic vehement al administraţiei locale din oraş, care în toamna trecută a fost amendat de poliţie după ce l-a criticat pe pagina sa de Facebook pe primarul oraşului.

Cosmin Bărsan s-a fotografiat sâmbătă în faţa Primăriei Odobeşti ţinând în mână două mesaje: "Nu amnistiei şi graţierii" şi "DNA, să vină să văp ia!"

image
image
image
image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite