FOTO Străzi asfaltate recent cu fonduri europene, distruse de operatorul de apă-canal. Primarul din Panciu anunţă că dă în judecată SC CUP SA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Iulian Nica acuză operatorul de apă-canal, SC CUP SA - Sucursala de Apă şi Canal Panciu, de distrugere a domeniului public al oraşului, prin lucrările de intervenţie repetate şi neautorizate la reţeaua de distribuţie a apei potabile.

În ultima perioadă, lucrările executate de SC CUP SA au deteriorat covorul asfaltic de pe mai multe străzi din zona centrală, care au fost modernizate şi reabilitate cu fonduri europene.

Iulian Nica afirmă că operatorul de utilităţi nu a readus respectivele străzi la situaţia anterioară lucrărilor de intervenţie, fapt ce prejudiciază nu numai imaginea oraşului, ci şi autoritatea publică locală, care ar putea fi obligată de finanţator să returneze banii cheltuiţi pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

„În numele păncenilor, pe care îi reprezint, condamn atitudinea operatorului de apa-canal, SC CUP SA, care distruge, în mod repetat, domeniul public, prin intervenţiile neautorizate la reţeaua de apă a oraşului. Pentru SC CUP SA a devenit o practică executarea unor lucrări de reparaţii fără obţinerea avizelor necesare de la Primăria Oraşului Panciu şi fără achitarea taxei de intervenţie pe domeniul public, stabilită prin HCL143/29 noiembrie 2016, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2017. După fiecare lucrare, SC CUP SA are obligaţia de a lua toate măsurile pentru ca, străzile din zona unde s-a intervenit, să fie readuse la situaţia anterioară. Acest lucru nu s-a întâmplat, drumurile fiind «peticite» cu pavele sau «plombate» de mântuială. Printre străzile afectate de lucrările executate de SC CUP SA se numără: Aleea Nicolae Titulescu (fostă Angerului), Titu Maiorescu, Mihail Kogălniceanu, Ghiocei, Mihai Viteazu, Bulevardul Independenţei, Ciprian Porumbescu, Libertăţii, Ioan Slavici, Rozelor şi Progresului“, a precizat primarul Iulian Nica.

image

Ultima intervenţie neautorizată s-a efectuat în ziua de marţi, 5 septembrie 2017, pe Aleea Nicolae Titulescu, în zona blocurilor ANL.

Primarul Iulian Nica a cerut operatorului de apă-canal sistarea lucrărilor şi a anunţat că va acţiona în instanţă SC CUP SA pentru recuperarea pagubelor provocate de distrugerea asfaltului.

„Modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă una dintre priorităţile Primăriei Oraşului Panciu. În acest sens, au fost iniţiate şi promovate proiecte de investiţii privind reabilitarea şi asfaltarea străzilor, pentru care au fost accesate atât fonduri europene, cât şi fonduri guvernamentale. În 2015, administraţia locală a finalizat reabilitarea unui număr de 18 străzi, prevăzute de proiectul «Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de interes public», cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. În aceeaşi perioadă, au fost modernizate şi străzile Progresului, Rozelor şi Ioan Slavici, prin proiectul european «Protejarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului Panciu» care, pe lângă lucrările specifice de conservare şi restaurare la Monumentul Eroilor şi cele de restaurare la Paraclisul subteran al Mănăstirii Brazi, a prevăzut şi modernizarea infrastructurii rutiere din zonă. În prezent, implementăm proiectul «Modernizare tramă stradală din zona centrală a oraşului Panciu». Până în acest moment, au fost reabilitate şi asfaltate străzile: Angerului, Pieţei, Heliade Rădulescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Angeliului, Republicii, 1 Iunie şi 13 septembrie. Pregătim pentru asfaltare străzile Silvestru Jim, Dumbrava şi Mihai Eminescu, care face legătura cu cartierul Neicu. Sunt investiţii majore, de care orice operator de reţele publice trebuie să ţină cont. Tocmai de aceea, solicit în mod public SC CUP SA, luarea tuturor măsurilor care se impun pentru refacerea străzilor deteriorate de lucrările de intervenţii şi readucerea lor în starea de dinaintea executării acestor lucrări. În condiţiile în care solicitarea Primăriei Panciu nu va fi luată în considerare, ne vom adresa justiţiei! Vom face plângere penală împotriva SC CUP SA care, în opinia noastră, se face vinovată de săvârşirea mai multor infracţiuni de distrugere a domeniului public şi vom cere instanţei despăgubirile prevăzute de lege!“, a declarat primarul Iulian Nica.

image
image
image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite