FOTO Primăria Panciu construieşte şase blocuri sociale. Apartamente vor primi şi chiriaşii evacuaţi din imobilele retrocedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările sunt în toi la Panciu
Lucrările sunt în toi la Panciu

Primăria Oraşului Panciu continuă lucrările la cele două ansambluri de locuinţe sociale amplasate pe Aleea Independenţei nr. 6-8 (în spatele Staţiei de Pompieri.

Este vorba despre 4 blocuri sociale, construite în baza Legii Locuinţei nr. 114/1996, cu modificările şi completările ulterioare şi 2 blocuri realizate în condiţiile OUG 74/2007 privind construirea de locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din imobilele retrocedate foştilor proprietari.

Primarul Iulian Nica precizează faptul că lucrările respectă graficul şi termenele stabilite.

„În momentul de faţă, se lucrează la construcţia unui număr de 6 blocuri, cărora le corespund 93 de unităţi locative. Două blocuri sunt destinate persoanelor evacuate,  însumează 32 de unităţi locative şi vor fi construite în sistem D+P+2E+M. Cele 4 blocuri sociale însumează 61 de unităţi locative şi sunt realizate tot în sistem D+P+2E+M. Lucrările la cele două tronsoane au început în luna iulie 2016. După aproape un an, putem spune că acestea respectă graficul şi termenele stabilite. Se lucrează în ritm susţinut, atât la ridicarea grinzilor, cât şi la partea de zidărie. În maxim 2 luni, preconizăm că imobilele vor fi gata «la roşu»“, a explicat Iulian Nica.

La Biroul Urbanism din cadrul Primăriei Oraşului Panciu sunt înregistrate, în prezent, aproximativ 250 de cereri de locuinţe, pe care administraţia locală le va rezolva atât prin repartizarea apartamentelor ce se construiesc pe Aleea Independenţei nr. 6-8, cât şi prin ridicarea unui nou tronson de blocuri ANL.

blocuri sociale

„Avem cereri pentru apartamente depuse în ultimii 2-3 ani. Sperăm că, odată cu ridicarea blocurilor de pe Aleea Independenţei nr.6-8 să rezolvăm majoritatea acestor cereri şi să repartizăm locuinţele celor care au nevoie de ele. De asemenea, avem în vedere construcţia de noi blocuri ANL. Primăria Oraşului Panciu a predat către Agenţia Naţională pentru Locuinţe două suprafeţe de teren, unde urmează să se ridice patru blocuri pentru tineri cu vârsta de până la 35 de ani“, a declarat primarul Iulian Nica.


 

blocuri sociale
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite