FOTO Pompierii, vizitaţi la locul de muncă de prichindeii de la Grădiniţa 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 preşcolari de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 18 din municipiul Focşani i-au vizitat pe pompieri la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea în cursul zilei de ieri.

Însoţiţi de cadrele didactice pentru învăţământ preşcolar, copiii au urmărit sub îndrumarea inspectorilor de prevenire câteva filmuleţe educative şi au purtat discuţii prin care s-a urmărit conştientizarea riscurilor la care pot fi expuşi, dar şi adoptarea unui comportament corespunzător în situaţii de urgenţă.

În cadrul activităţii au fost prezentate aspecte specifice de comportare în cazul producerii altor situaţii de urgenţă care pot afecta comunitatea locală, respectiv cutremure sau descoperirea muniţiilor neexplodate. De asemenea, s-au putut familiariza atât cu diferitele tipuri de misiuni la care intervin pompierii, cu modul de echipare a acestora, cât şi cu o parte din mijloacele specifice de intervenţie utilizate.

image

Un alt subiect abordat a fost incendiul. În cadrul acestuia s-a urmărit înţelegerea efectelor distructive ale flăcărilor şi fumului asupra organismului. Cei mici cunoşteau deja din activităţile desfăşurate în grădiniţă care este comportamentul corespunzător în caz de incendiu şi au putut discuta cu reprezentanţii I.S.U. Vrancea despre necesitatea evacuării dintr-o clădire incendiată şi că trebuie să anunţe imediat adulţii în caz de incendiu.

Bucuroşi de oaspeţi, pompierii le-au oferit micilor vizitatori stickere cu pompierul Sam în semn de apreciere pentru modul în care au răspuns la întrebări.

image

De asemenea, le-a fost adresată invitaţia de a participa şi în continuare la activităţile organizate de I.S.U. Vrancea, deoarece vizita de astăzi este doar o parte dintr-o serie de manifestări organizate pentru sărbătorirea Zilei Protecţiei Civile din România.

image

Vineri, 28 februarie, în intervalul 10.00-14.00, la sediile subunităţilor de pompieri din judeţ se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, vizitatorilor urmând a le fi prezentate diverse mijloace de intervenţie utilizate pentru limitarea şi înlăturarea consecinţelor situaţiilor de urgenţă, modul de folosire a acestora,  riscurile specifice judeţului nostru şi recomandări de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Mai puteţi citi:

Competiţii sportive şi activităţi cu publicul de Ziua Protecţiei Civile

FOTO VIDEO Pompierii vrânceni au primit în dar între trei autospeciale de intervenţie


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite