FOTO Mihai Eminescu de Vrancea  şi-a cerut iubita în căsătorie. Care a fost răspunsul fetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eminescu şi-a cerut iubita în căsătorie FOTO: Facebook
Eminescu şi-a cerut iubita în căsătorie FOTO: Facebook

Născut cu numele de familie Mihai, băiatul a primit la botez prenumele Eminescu, la dorinţa unchiului său, cel care l-a şi creştinat.

În preajma omagierii a 170 de ani de la naşterea geniului poeziei româneşti, tizul vrâncean al poetului Mihai Eminescu, care va împlini 25 de ani pe data de 23 ianuarie, a făcut un pas important în viaţă. 

Aflat la Caracal, la instrucţie, unde se pregăteşte pentru a deveni soldat profesionist, fostul absolvent al  Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" din Focşani  şi-a surprins, weekend-ul trecut, iubita, pe Sara, cu o cerere în căsătorie. 

Cei doi sunt împreună de şapte ani şi trei luni, după cum ne-a spus Eminescu, iar răspunsul acesteia nu s-a lăsat aşteptat, fiind făcut public (n.r. ”DA. Te iubesc”) şi pe reţelele de socializare, afişându-şi în fotografia postată şi inelul de logodnă.

Eminescu s-a născut în satul Călieni, comuna Năneşti, judeţul Vrancea, în 1995, în familia Mihai.

„Copilul mi l-a botezat cumnatul meu şi a fost plăcerea lui să-i dea prenumele de Eminescu, iar soţul meu şi cu mine am fost de acord. La noi în sat mai sunt câteva persoane care poartă acest prenume, dar niciuna dintre ele nu se numeşte şi Mihai", ne spunea, în urmă cu mai mulţi ani, Gabriela Mihai, mama lui Eminescu.

image

Mihai Eminescu îşi poartă cu mândrie numele, chiar dacă este nevoit să facă dovada de fiecare dată că nu este pus pe şotii.

Crezut doar cu buletinul

„Port tot timpul buletinul la mine, singurul care mă scoate din încurcături. Primii care nu m-au crezut au fost colegii de clasă. Şi când am dat examen pentru permisul de conducere au crezut că fac mişto şi tot buletinul m-a salvat. Am avut şi avantaje de pe urma numelui, în sensul că unii profesori au fost mai indulgenţi cu mine", ne-a spus amuzat Mihai Eminescu.

Mihai consideră că nu este deloc o povară pentru el să poarte acelaşi nume cu ilustrul poet, pe care îl respectă, fără însă a avea preocupări literare.

„Pe Mihai Eminescu l-am studiat pentru că am fost obligat, prin lecturile din programa şcolară. Mi-a plăcut mult poezia «Fiind băiet, păduri cutreieram», care mă reprezintă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite