FOTO Desene ale liceenilor din Focşani, expuse de Ziua Naţională a României în baza militarilor aflaţi în misiune în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În apropierea Zilei Naţionale a României, două licee din Focşani, Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret” şi Colegiul Naţional “Al.I.Cuza”, Focşani au gândit un proiect care să-i includă pe militarii focşăneni din cadrul Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei în teatrul de operaţii  din Afganistan.

Astfel, elevii de la cele două licee au realizat şi trimis în Afganistan mesaje ilustrate şi scrise având ca tematică Ziua Naţională a României, dorind astfel să arate militarilor focşăneni aflaţi în misiune departe de ţară că au fost uitaţi iar ei, viitorul ei, preţuiesc sacrificiul pe care aceştia îl fac.

 Proiectul e coordonat de bibliotecar Matei Gina – Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret” Focşani si prof. Gabriela Obodariu – Colegiul Naţional ,,Al.I.Cuza” Focsani, alături de prof. Hruşcovschi Elena, prof. Agache Corina si prof. Arghirescu Gabriela de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” si Şerban Lămîiţa de la Colegiul Naţional Al.I.Cuza si a beneficiat de sprijinul domnului locotenent colonel Toni Ene.

“Mesajele pentru ţară şi pentru cei ce ne apără ţara” vor fi expuse în spaţiul bazei militate din Afganistan şi vor constitui un punct aparte al activităţilor ce se vor desfăşura acolo, cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

"Elevii şi profesorii celor două licee doresc să transmită totodată tuturor militarilor români aflaţi în Afganistan mulţumiri pentru curajul, profesionalismul şi responsabilitatea cu care îşi îndeplinesc misiunea şi, evident, ,,La mulţi ani!” de Ziua României!", potrivit Gabrielei Obodariu, coordonator al proiectului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite