FOTO Cine sunt câştigătorii Festivalului Internaţional de Creaţie „Vrancea Literară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laureaţii Festivalului de la Panciu
Laureaţii Festivalului de la Panciu

Sâmbătă, 28 octombrie 2017, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Panciu a găzduit cea de-a V-a ediţie a Galei de Premiere a Festivalului Internaţional de Creaţie „Vrancea Literară”.

Evenimentul, organizat de Primăria Oraşului Panciu, Liga Scriitorilor din Vrancea (1998) şi Revista „Salonul Literar”, a reunit cunoscuţi scriitori, critici literari din ţară şi din străinătate,  membri ai Uniunii Scriitorilor, laureaţi ai concursurilor şi festivalurilor de literatură.

Au fost prezenţi la Panciu scriitorii Dumitru Brăneanu - vicepreşedintele Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România,  Viorel Dinescu - laureat al Premiului Academiei pentru Poezie, Paul Letzner din Germania, Dan Gabriel Arvătescu, dramaturgul Viorel Savin, poetul, prozatorul, dramaturgul, criticul literar şi de artă Lucian Strochi, criticii literari Grigore Codrescu şi Daniel Nicolescu.

Manifestarea a debutat cu un recital extraordinar susţinut de Corul de Cameră „Pastorala” din Focşani, dirijat de prof. dr. Dumitru Săndulachi. Cu acest prilej, corul a primit, din partea primarului Iulian Nica, Trofeul Festivalului Internaţional de Creaţie „Vrancea Literară”. Alte 15 trofee similare, la care s-au adăugat diplome, pachete de cărţi şi cadouri au fost acordate de către organizatori  laureaţilor fiecărei secţiuni.

Un moment special l-a constituit decenarea Trofeului pentru Excelenţă în Activitatea Literară „Ionel Bandrabur”, scriitorilor Culiţă Ioan Uşurelu, Virgil Panait şi Mariana Rogoz Stratulat. Distincţia a fost oferită de către primarul Iulian Nica. Edilul-şef a primit, la rândul său, o Diplomă de Excelenţă şi Trofeul  „Vrancea Literară”, din partea directorului festivalului, Culiţă Ioan Uşurelu.

În cadrul manifestării de sâmbătă au fost lansate şi volumele: „Parfum de iubire”, de Costică Zbârciog, „Poezia e întotodeauna iubire”, de Mariana Şerban, „Acvamarin”, de Rodica T. Soreanu şi „Oraşul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României”, de Mihail Adafini. Noile apariţii editoriale au fost prezentate publicului atât de către autorii lor, cât şi de scriitorii Culiţă Ioan Uşurelu, Petrache Plopeanu şi  Radu Borcea.

„A fost o zi specială, în care am primit oaspeţi de seamă, atât din ţară, cât şi din străinătate, cărora ţin să le mulţumesc pentru că au răspuns invitaţiei noastre. Prin intermediul acestui eveniment, Primăria Oraşului Panciu şi-a reconfirmat sprijinul pentru oamenii de litere, pentru valorile transmise de aceştia prin operele lor, contribuind, astfel, la păstrarea identităţii noastre culturale. Este obligaţia noastră, a administraţiei locale, să promovăm cultura, pe reprezentanţii ei, să aducem în faţa tinerei generaţii şi nu numai, oameni care să stimuleze respectul şi dragostea pentru literatură, pentru artă, pentru frumos, oameni care pot constitui modele şi repere pentru tot ceea ce reprezintă cultura ca domeniu. Ţin să felicit, în egală măsură, organizatorii, participanţii şi câştigătorii ediţiei a V-a a Festivalului de Creaţie «Vrancea Literară». Inspiraţia şi talentul câştgătorilor au fost recompensate nu doar cu diplome şi trofee, ci mai ales cu respectul şi admiraţia noastră. Transmit tuturor scriitorilor care ne-au onorat cu prezenţa în acest an, cele mai sincere urări de sănătate şi multă inspiraţie pentru creaţii la fel de valoroase! Să ne revedem, cu bine, şi la ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Creaţie «Vrancea Literară»!”, a declarat primarul Iulian Nica.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite