FOTO Casă cuprinsă de flăcări la Goleşti din cauza unui coş de fum defect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipaje de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au intervenit azi dimineaţă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă din comuna Goleşti.

Casa unei familii din comune Goleşti a fost la un pas să fie distrusă într-un incendiu izbucnit dimineaţă. 

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. în jurul orei 10.30 şi imediat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani s-au deplasat la proprietatea lui Mihăiţă D.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei de tip P+1, construit din astereală de lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp.

„Evenimentul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se propagarea flăcărilor la construcţiile învecinate. Din cauza temperaturii degajate şi în urma acţiunii apei s-a deteriorat planşeul de la etajul imobilului confecţionat din rigips. Din fericire, nu au fost persoane rănite, iar datorită intervenţiei operative au fost salvate din calea flăcărilor bunurile materiale din încăperile de la parterul şi etajul locuinţei”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtător de cuvând al ISU Vrancea.

image

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, un coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile a stat la baza producerii acestui eveniment.

image

Azi noapte, în jurul orei 02.40, un alt incendiu a avut loc în satul Budeşti, comuna Coteşti. Pentru localizarea incendiului şi limitarea pagubelor s-au deplasat la faţa locului două echipaje cu două autospeciale de stins incendii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

Cel mai probabil din cauza jarului căzut de la o sobă au ars bunuri din două camere de locuit şi 50 mp din acoperiţul locuinţei construit din lemn cu învelitoare din tablă. În încercarea de a stinge flăcările, proprietarul, în vârstă de 85 ani, a suferit arsuri la nivelul feţei şi toracelui.

Acesta a părăsit locuinţa ajutat de fiica lui, Margareta C., care a suferit arsuri la nivelul feţei. Ambele persoane au fost preluate de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportate la spital.

Mai puteţi citi:

Casă din Rucăreni-Soveja, arsă în incendiu

VIDEO 12 chilii din incinta Mănăstirii Vărzăreşti, arse într-un incendiu provocat de o candelă aprinsă

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite