FOTO: Bătaie de joc pe bani publici. Piaţa Unirii, din nou în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavimentul va fi din nou scos  FOTO: Ştefan Borcea
Pavimentul va fi din nou scos  FOTO: Ştefan Borcea

Muncitorii care şi-au bătut joc de pavajul din centru municipiului au revenit să repare ce au stricat. Reparaţii de mântuială s-au făcut şi anul trecut.

Pavajul montat în urmă cu doi ani în Piaţa Unirii din municipiu se distruge pe zi ce trece. După reparaţiile de anul trecut, de astăzi platoul din centrul civic al oraşului a intrat din nou în reparaţii.

Granitul de proastă calitate adus de constructor din China şi montat pe toată suprafaţa din perimetrul Piaţa Unirii s-a umflat şi s-a spart în multe locuri, spre indignarea oamenilor, care constată că lucrarea s-a făcut în bătaie de joc. Anul trecut, arhitectul şef al lucrării a acuzat autorităţile de neprofesionalism.

Improvizaţie şi furt de bani

Totul s-a făcut pe improvizaţie. Aşa cum arăta proiectul, dalele de granit erau de două ori mai groase, de 10 cm şi trebuiau montate pe nisip, nu pe ciment cum s-a întâmplat. Nu vă închipuiţi că au pus granit bun, cu o anumită structură, ci l-au adus din China. În plus, montatorul a fost foarte prost şi din cauza asta s-a ajuns să se umfle pavimentul. Faţă de caietul de sarcini, au dispărut din proiect o mulţime de bani şi de lucrări", este acuzaţia foarte gravă adusă de arhitectul Andrei Mulţescu, care ne-a mai spus că singurul responsabil de ceea ce s-a întâmplat la Focşani este dirigintele de şantier al Primăriei.

image

Foto

image

Afirmaţia arhitectului legată de faptul că dalele de granit ar fi trebuit montate pe nisip şi nu pe beton arată foarte clar că au existat interese majore ca unele firme locale să aibă de câştigat de pe urma proiectului finanţat în cea mai mare parte cu bani de la Uniunea Europeană.

Tot betonul din Piaţa Unirii a fost turnat de firma Mavi Beton, societate deţinută de oameni foarte apropiaţi preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cade tavanul în pasajul din Piaţa Unirii

Proiect european de 9 milioane de euro, cu pavaj adus din China, distrus în şase luni GALERIE FOTO


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite