FOTO Aleile şi spaţiile verzi din oraşul Panciu, modernizate cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii de la blocuri au alei noi
Locatarii de la blocuri au alei noi

Până în prezent Primăria Panciu a reabilitat aproximativ 60% dintre spaţiile dintre blocurile din oraş prin proiectul intitulat „Crearea şi modernizarea zonelor verzi, mobilier stradal, parcuri şi zone florale”, proiect finanţat cu fonduri europene.

Un număr de 14 cvartale de blocuri din oraşul Panciu sunt modernizate şi reabilitate cu fonduri europene.
Proiectul are o valoare de 6.596.784,96 lei şi o perioadă de implementare de 15 luni.

Lucrările, care au început în vara anului 2012, constau în crearea şi modernizarea zonelor verzi prin gazonare, plantare de vegetaţie arboricolă, creare de zone florale, dar şi în sistematizarea spaţiilor de acces pietonal şi auto din interiorul spaţiilor dintre blocuri, montarea mobilierului urban de tip bănci şi instalarea de coşuri de gunoi.

image

Foto

1

De asemenea, proiectul mai prevede şi achiziţionarea şi montarea unor foişoare din lemn de răşinoase, dotate fiecare cu câte două bănci, o masă, un coş de gunoi şi un stâlp de iluminat cu panou fotovoltaic; maşini de tuns gazonul şi gardul viu, precum şi amenajarea unor alei de acces cu lăţimea de 1 metru, din pavele autoblocante.

„La finalizarea proiectului, curţile interioare ale blocurilor vor arăta total diferit. Vor avea alei pavelate, vor fi parcări amenajate, dar şi băncuţe şi coşuri de gunoi la fiecare scară de bloc. Pe lângă toate acestea, vom crea şi zone cu suprafeţe acoperite cu vegetaţie arboricolă şi florală. De altfel cetăţenii oraşului Panciu pot vedea, deja, schimbările care s-au produs în zonele verzi reabilitate”, a precizat primarul Ion Petre.

Mai puteţi citi:

În hrubele lui Ştefan cel Mare de la Panciu este cea mai bună şampanie din România

Vinurile din Panciu, promovate cu ajutorul fondurilor europene

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite