Fostul primar din comuna Răstoaca, dat pe mâna Parchetului pentru că şi-a angajat fiica consilier personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate spune că Vasile Dima s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal, fiind sesizat Parchetul Vrancea.

Fost primar în comuna Răstoaca până la alegerile locale din iunie 2016, Vasile Dima este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că timp de mai bine de un an din ultimul său mandat s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal.

Mai exact, după alegerile locale din iunie 2012, Vasile Dima, care era primar PSD, a emis Dispoziţia privind angajarea pe perioadă determinată în funcţia de consilier personal al primarului pentru fiica sa.

“Astfel, în perioada 27 iunie 2012 – 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate, a obţinut venituri salariale în cuantum de 13.628 Lei. Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către DIMA VASILE a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României", potrivit ANI.

În prezent, Vasile Dima este consilier local în Răstoaca, fiind ales pe listele UNPR.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite