Fostul primar al comunei Gura Caliţei, condamnat trei luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a fabricat diploma falsă de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Bîtculescu voia să facă facultate cu zece clase
Dragoş Bîtculescu voia să facă facultate cu zece clase

În acelaşi dosar, fostul casier al comunei, Paul Bălălău, a primit pentru aceeaşi faptă două luni de închisoare cu suspendare.

Primar al comunei Gura Caliţei până la alegerile locale din iunie 2012, Dragoş Bîtculescu, actual consilier local PSD al comunei, a fost trimis anul trecut în judecată sub acuzaţia de fals material în înscrisuri oficiale.

Din dorinţa de a fi ceea ce nu este, acesta şi-a fabricat o diplomă de bacalaureat falsă, în condiţiile în care era doar absolvent a zece clase.

De acelaşi scenariu s-a folosit şi casierul Primăriei, Paul Bălălău, care potrivit procurorilor , în cârdăşie cu şeful său, primarul, "au solicitat unei persoane necunoscute să le întocmească în fals câte o diplomă de bacalaureat fiecăruia, pe care le-au folosit ulterior".

Tărăşenia a ieşit la iveală abia când primarul, de profesie tâmplar, a dorit să-şi ia şi diplomă de licenţiat în drept.

Cei doi au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Focşani la pedepse cu suspendare, au făcut recurs, iar ieri, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au casat în parte sentinţa penală nr. 553/22.03.2013 a Judecătoriei Focşani, numai în ceea ce priveşte latura penală.

„Condamnă pe inculpatul Bălălău Paul la: - 2 luni închisoare pentru instigare la infracţiunea de „fals material în înscrisuri oficiale” prevăzută de art. 25 Cod penal. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei rezultante de 2 luni închisoare aplicată inculpatului Bălălău Paul pentru un termen de încercare de 2 ani şi 2 luni, stabilit conform art. 82 Cod penal. Potrivit art. 71 al. 5 Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale se suspendă şi executarea pedepsei accesorii aplicată în cauză. Condamnă pe inculpatul Bîtculescu Dragoş la: - 3 luni închisoare pentru instigare la infracţiunea de „fals material în înscrisuri oficiale” prevăzută de art. 25 Cod penal. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei rezultante de 3 luni închisoare aplicată inculpatului Bîtculescu Dragoş pentru un termen de încercare de 2 ani şi 3 luni, stabilit conform art. 82 Cod penal. Potrivit art. 71 al. 5 Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale se suspendă şi executarea pedepsei accesorii aplicată în cauză”, se arată în decizia instanţei.

Mai puteţi citi:

După 2.677 de zile de la trimiterea sa în judecată, Oprişan este convocat din nou la Cluj Napoca în procesul de corupţie

Edilii penali ai Vrancei ţin cu dinţii de funcţii

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite