Focşaniul va avea încă un cetăţean de onoare: compozitorul şi interpretul Horia Moculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Moculescu
Horia Moculescu

Chiar dacă nu este originar din Vrancea, compozitorul Horia Moculescu se simte ca acasă la Focşani, de 39 de ani fiind preşedintele juriului Festivalului de Muzică Uşoară Românească "Florentin Delmar"

Avalanşa de conferire a titlurilor de cetăţean de onoare unor personalităţi locale şi naţionale continuă la focşani şi în luna martie.

Aleşii municipali vor aproba m,artţi, 28 martie, conferirea titlului de cetăţan de onoare compozitorului, dirijorului şi interpretului Horia Moculescu, care recent a împlinit vârsta de 80 de ani.

Chiar dacă nu este la origini vrâncean, titlul de cetăţean de onoare vine ca urmare a faptului că a promovat muzica focşăneanului Florentin Delmar, cu care a fost prieten, la Focşani existând Festivalul care poartă numele acestuia şi pe care Horia Moculescu îl jurizează în calitate de preşedinte de 39 de ani.

"Prin activitatea sa, compozitorul Horia Moculescu a contribuit la dezvoltarea, promovarea, organizarea şi desfăşurarea Festivalului Florentin Delmar şi implict a făcut cunoscut muncipiul Focşani prin promovare intensă a festivalului pe plan naţional", se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite