Focşani: Un cioban riscă să rămână fără ambele picioare din cauza degerăturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciobanul a ajuns la spital cu degerături severe
Ciobanul a ajuns la spital cu degerături severe

Omul a povestit medicilor că a stat sechestrat de patron la o stână din apropierea satului Diocheţi, comuna Moviliţa, de unde a fugit seara trecută. Medicul care s-a ocupat de bărbat spune că ambele picioare îi vor fi amputate.

Cristinel Cosma, de 34 de ani din Străoane, a ajuns seara trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" Focşani cu degerături severe la ambele picioare, gradul III -IV dar şi la mâini. După ce a primit primele îngrijiri, pacientul a fost internat în secţia de chirurgie.

Din primele estimări, medicii spun că ambele picioare îi vor fi amputate. „Pacientul a venit cu degerături severe. Oricum este vorba de amputaţie la ambele picioare", a declarat medicul chirurg Luminiţa Băluţă.

Medicul crede că, dacă pacientul ar fi venit chiar şi după primele zile în care a suferit din cauza frigului, şansele de a-şi păstra picioarele întregi erau mult mai mari.

„Să-mi taie picioarele pentru nişte oi?"

Cristinel Cosma a ajuns la spital după ce a pândit când a plecat patronul său şi a fugit până la drum, de unde a luat o maşină de ocazie cu care a ajuns în oraş.

„Eu i-am zis că mi-au degerat picioarele dar el (n.r. patronul) a spus că oricum nu mă primeşte, că nu are ce să-mi facă, că eu nu am asigurare. N-am mai rezistat aseară şi am fugit", spune Cristinel Cosma.

Are mai bine de trei ani de când lucrează la acelaşi patron, la o stână din apropierea satului Diocheţi, comuna Moviliţa. Vara trecută a pierdut două oi, pe care şeful său i le-ar fi socotit la vreo 40 de milioane de lei vechi.

„Nu am luat nici un ban şi m-a ţinut forţat la muncă pe gerul care a fost, în contul datoriei pe oi. Să-mi taie picioarele acuma pentru nişte oi?", se întreabă ciobanul care zace acum pe patul spitalului. Cazul ar trebui să intre şi în atenţia ITM Vrancea dar şi al lucrătorilor de poliţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite