Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013” va avea loc în perioada 3-6 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul "Bachus" este unul de tradiţie în Vrancea
Festivalul "Bachus" este unul de tradiţie în Vrancea

Autorităţile judeţene au pregătit şi o pagină pe Facebook dedicată evenimentului, care va fi actualizată permanent cu noutăţile de la acest festival.

Anul acesta, Festivalul Internaţional al viei şi Vinului „Bachus 2013” va fi organizat mai devreme decât în mod obişnuit. Manifestarea tradiţională va începe joi, 3 octombrie şi se va încheia pe data de 6 octombrie. Concomitent cu manifestarea se va derula şi proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene”, finanţat din fonduri europene.

Astfel, în localităţile Coteşti, Panciu şi Odobeşti se vor desfăşura trei evenimente, în trei zile consecutive.

Potrivit unui proiect aprobat de aleşii judeţeni, prima zi va fi identificată cu etapa culesului, moment care va fi reconstituit de ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei” şi care va avea loc la Coteşti.

Ziua a doua va fi dedicată producerii mustului la Odobeşti, iar în ultima zi turiştii vor fi invitaţi să viziteze hrubele lui Ştefan cel Mare, obiectiv de patrimoniu cultural naţional, pentru a putea afla cum se transformă mustul în vin şi să participe la manifestările organizate în oraşul Panciu.

Proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene”, finanţat cu fonduri de la Uniunea Europeană, are valoarea de 617.249 de lei, iar bugetul Festivalului „Bachus”, cel puţin până la acest moment este de 800.000 de lei, fiind foarte posibil ca şi Primăria Focşani să ajute cu o sumă consistentă de bani la organizarea evenimentului. 

Mai puteţi citi:

Scandalos: Megabuget pentru Festivalul Viei şi Vinului "Bachus 2012"

Elevi duşi cu arcanul de Marian Oprişan la Festivalul Viei şi Vinului


 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite