Femeile din Vrancea le-au administrat bărbaţilor o bătaie clară în privinţa prezenţei la alegerile europarlamentare. Care ar putea fi explicaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri europarlamentare Vrancea
Alegeri europarlamentare Vrancea

La alegerile europarlamentare care au avut loc duminica trecută în Vrancea au venit la vot 114.842 de persoane, dintr-un total de 312.894 de persoane înscrise în listele electorale.

Statisticile realizate după alegerile europarlamentare indică faptul că în judeţul Vrancea reprezentantele sexului frumos au fost mult mai prezente la urne decât bărbaţii.

O explicaţie ar putea fi legată de faptul că Vrancea are foarte mulţi cetăţeni plecaţi la muncă în străinătate, în special bărbaţi, dar nu e neapărat ca lucrurile să seta chiar aşa.

Astfel, din totalul celor 144.846 de persoane prezente la vot în judeţ, 73.913 au fost femei şi 70.934 bărbaţi. Proporţia se păstrează şi în municipiul Focşani, acolo unde numărul alegătorilor prezenţi la vot a fost de 37.234 de persoane.

Remarcăm o cifră rotundă, de 20.000 a femeilor la urne, în vreme ce doar 17.234 de bărbaţi au venit să-şi exercite dreptul de vot la secţiile din municipiul Focşani.

Aici îi includem inclusiv pe cei peste 350 de deţinuţi bărbaţi de la Penitenciarul Focşani, care au dorit să-şi exercite dreptul de vot. În Focşani, segmentul de vârstă cel mai bine reprezentat de femei a fost cel cuprins între 45-64 de ani, unde s-au înregistrat 8.470 de voturi, faţă de 6.809 al bărbaţilor. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite