Elevii de la Şcoala din Pufeşti vor citi cărţi în limba fraceză. În unitatea de învăţământ s-au pus deja bazele unei biblioteci de literatură străină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia francofonă ADIFLOR a donat pentru şcolile din Vrancea 500 de volume în limba franceză. 300. au ajuns la Şcoala Pufeşti.

Fundaţia ce promovează cultura franceză a trimis cărţi în mai multe oraşe din România, precum Cluj Napoca, Bucureşti, Iaşi, Râmnicu Sărat, dar şi în Vrancea graţie implicării în acest proiect a profesorilor vrânceni de limbă franceză, Mariana Bogdan, Ionuţ Ţandără şi Fetcu Mihaela Elena.

Astfel, au ajuns 300 de volume la Şcoala din Pufeşti, 100 la Colegiul ,,Al. I. Cuza” din Focşani şi alte 100 la Şcoala ,,Mihai Sâmbotin” din Cârligele.

,,Mă bucur că elevii din Pufeşti vor avea o mică bibliotecă în limbă franceză, astfel  se va deschide apetitul lor pentru lectură în general şi în special pentru limba franceză, cu atât mai mult cu cât cărţile sunt facile pentru lecturare. Nu sunt doar cărţi pentru lectură, sunt şi ghiduri de geografie, sunt cărţi de istorie, albume, cărţi de tip joc”, a declarat prof. Mariana Bogdan, de la Şcoala din Pufeşti.

image

De altfel, cei de la Şcoala din Pufeşti intenţionează să creeze un spaţiu de lectură cu cărţi în limbi străine. Deja, comunitatea românilor din Italia (Roma) a început să colecteze volume ce vor fi trimise la Pufeşti.

                                                                                            

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite