DSP Vrancea face instrucţie cu poliţiştii. Oamenii legii au luat lecţii despre cum să folosească echipamentele de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii DSP spun că măsurile de prevenire şi limitare sunt esenţiale nu doar în domeniul asistenţei medicale, cât şi în cel al comunităţii.

În urma evaluării riscului de infectare cu noul tip de coronavirus COVID-19 a personalului aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care desfăşoară misiuni în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul ordonanţelor de urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a întreprins luni, 4 mai, la sediul Poliţiei Municipiului Focşani, o acţiune de instruire documentată şi practică, cu tot personalul, pentru utilizarea adecvată a echipamentelor individuale de protecţie.

Din partea instituţiei sanitare au fost prezenţi doctorii epidemiologi Janina Lazăr şi Tiberiu Marin, care au prezentat etapizat modul de utilizare a combinezoanelor şi celorlalte accesorii, cu scopul respectării normelor de prevenire şi control a infecţiei cu COVID-19.

dsp vrancea

"După cum au explicat şi cei doi medici, din cauza încărcăturii de germeni, costumele devin extrem de periculoase pentru cei care le poartă, pe exteriorul lor. De aceea, se impun reguli stricte în momentul înlăturării combinezoanelor, măştilor şi mănuşilor, operaţiune care poate deveni foarte riscantă dacă nu se respectă procedurile", potrivit unei informări făcută de DSP.

Imagine indisponibilă
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite