Drumul Focşani - Suraia, şoseaua de pe care este imposibil să ieşi cu maşina întreagă/Vezi ce pericole există pe această rută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DJ 204 D, care a făcut nenumărate victime în rândul şoferilor, este în continuare campion privind numărul de gropi. Localnicii încă primesc promisiuni, însă cei 27 de kilometri presăraţi la propriu cu gropi în asfalt le fac viaţa amară zi de zi.

Ca un adevărat traseu de off-road, drumul judeţean dintre Focşani şi comunele Bilieşti şi Suraia rămâne principala rută pentru iubitorii de senzaţii tari din judeţ.

Dacă pentru unii topirea zăpezii a fost motiv de bucurie deoarece pot cirula mai uşor cu maşinile, pentru cei 8.000 de localnici din cele două comune înseamnă un coşmar. Gropile de pe drumul către Focşani, pe care mulţi dintre ei fac naveta la serviciu, au început să apară exact ca ciupercile după ploaie.

Şoferii fac slalom cu maşinile pentru a ocoli craterele formate în carosabil de maşinile de mare tonaj ce cară piatră de la balastirele din zonă. Chiar şi aşa, nu este şofer în Suraia care să nu meargă cu maşina la reparat o dată la două luni.

„Numai anul trecut am dat pe reparaţii 4.000 de lei. Bucşe, cauciucuri şi tot ce se rupe la gropi. Mergi încet, dar când faci în fiecare zi acest drum este foarte greu. Un calvar la propriu. Îţi vine să iei maşina în braţe", ne-a spus Ion Popa (52 ani), din Suraia.

Promisiuni


Localnicii au încercat să determine autorităţile să repare drumul blocând calea de acces cu maşinile, însă au fost nevoiţi să renunţe la protest odată cu intervenţia forţelor de ordine.

„Trebuie să îşi facă treaba şi cei care au balastiere, înţelegem, dar este inadmisibil să mergi pe acest drum în fiecare zi şi este un drum cu trafic mare. Oare chiar nu ne aude nimeni?", ne-a spus un alt şofer din Suraia.


Potrivit poliţiştilor, gropile de pe carosabil au dus de multe ori la producerea de accidente rutiere, întrucât şoferii nu au mai putut controla maşinile.

Este şi cazul lui Vasile Boşoiu, care s-a răsturnat cu maşina pe drumul Focşani-Suraia în urmă cu aproximativ un an. "Aveam viteză potrivită dar din cauză că am încercat să evit o groapă mai mare am dat în alta şi m-am răsturnat cu maşina", povestea omul atunci.

Autorităţile aşteaptă neputincioase banii de la Ministerul Dezvoltării pe programele pentru drumuri de interes local.

„Nu putem intra să reparăm pentru că este drum judeţean şi este în administrarea Consiliului Judeţean conform protocolului, însă ni s-a promis că este printre priorităţi pe lista cu drumurile ce vor obţine finanţare pe acel program pentru drumuri de interes local", ne-a declarat primarul din Suraia, Vasile Grosu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite