Două străzi din Cartierul Bahne, legate la reţeaua de gaze. Primarul spune că oamenii vor întâmpina sărbătorile cu “căldură şi confort"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conductele de gaze au fost introduse şi pe strada Panduri FOTO: Primăria Focşani
Conductele de gaze au fost introduse şi pe strada Panduri FOTO: Primăria Focşani

Primăria Focşani aştaptă acum vreme bună pentru intruducerea conductelor şi pe străzile Laminorul, Militari, Fundătura Militari, Mugur, Constantin Brîncoveanu, toate din Cartierul Laminorul.

Municipalitatea a anunţat că lucrările de instalare a reţelei de gaze în cartierul Bahne, pe străzile Panduri şi Aleea Căminului, au fost finalizate. Investiţia nu a fost foarte mare, aproximativ 60.000 de lei, iar conductele au fost introduse ]n subteran în zona de case de pe strada Panduri şi la blocurile de pe Aleea Căminului.

Partea mai dificilă şi îndelungată începe de aici înainte, când urmează să se facă branşamente individuale la fiecare beneficiar, chiar dacă primarul pare să fie de altă părere. 

"Pentru focşănenii de aici, Sărbătorile de Iarnă din acest an vor fi întâmpinate cu căldura şi confortul oferite de instalaţiile de gaze montate în apartamente. Totodată, suntem în ultima etapă a documentaţiei pentru instalarea reţelei de gaze şi în Cartierul Laminoru. A fost emis certificatul de urbanism, au fost obţinute toate avizele, urmând ca la începutul lunii decembrie să semnăm şi autorizaţia de construire. Apoi, în funcţie de starea vremii, vom demara şi lucrările, acestea putându-se derula fără probleme dacă nu vor fi înregistrate temperaturi mai mici de -5 grade Celsius", anunţă edilul Cristi Misăilă. 

Această investiţie este mult ma mare iar municipalitatea va suporta 895.000 de lei pentru a introduce gaze pe străzile Laminorul, Militari, Fundătura Militari, Mugur, Constantin Brîncoveanu.

De asemenea, branşamentele sunt individuale iar costurile aferente acestora vor fi suportate de fiecare utilizator al reţelei de alimentare cu gaze naturale.

Problema este că străzile respective au fost deja reabilitate printr-un program cu fonduri europene şi vor fi din nou sparte.

“Menţionăm că străzile Laminorul, Militari, Mugur, Constantin Brîncoveanu au fost reabilitate cu finanţare europeană, prin proiectul Reabilitare şi modernizare spaţii publice urbane în zona sud-est a Municipiului Focşani, fiind încă în perioada de garanţie şi monitorizare, sens în care se impune refacerea întregii părţi carosabile a străzilor menţionate, nu numai în zonele afectate”, se arată într-o adresă a Biroului de Investiţii din Primăria Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite