Doi primari se întrec să-l facă cetăţean de onoare pe medicul-erou de la Piatra Neamţ. Edil: „Este un gest mic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ioan Denciu FOTO: Facebook
Cătălin Ioan Denciu FOTO: Facebook

Cristi Valentin Misăilă, primarul municipiului Focşani şi Andrei Carabelea, edilul municipiului Piatra Neamţ, au anunţat duminică după-amiaza, pe paginile personale de Facebook, deciziile pe care le-au luat după tragedia de la spitalul în care au murit zece oameni.

Primarii a două oraşe din România au decis să facă un gest faţă de doctorul Cătălin Denciu, care s-a implicat în salvarea vieţilor unor pacienţi în teribilul incendiu de la Spitalul din Piatra Neamţ. 

Cătălin Denciu este originar din Focşani, oraş unde s-a educat înainte de a face pasul spre medicină, iar primarul Cristi Misăilă propune ca acesta să primească titlul de cetăţean de onoare.

”În semn de apreciere, voi propune acordarea titlului de Cetăţean de Onoare, pentru că ceea ce a făcut, în acele cumplite momente, aduce mândrie şi onoare întregii noastre comunităţi”, potrivit unui comunicat al primarului Focşaniului. 

Cătălin Denciu este fiul scriitorului Ioan Dumitru Denciu şi s-a născut la Focşani, a absolvit cursurile Şcolii Nr. 9, în 1988, şi ale Liceului ”Al. I. Cuza”, în 1992, apoi a absolvit Facultatea de Medicină de la Iaşi.
 

La rândul său, primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a anunţat  că medicul Denciu este propus pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al oraşului. 

„Pe termen foarte scurt, vă anunţ că am convocat de îndată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care voi propune, pe lângă sprijin financiar pentru familiile victimelor şi pacienţii şi cadrele medicale care au nevoie, acordarea titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Piatra Neamţ domnului doctor Cătălin Denciu, eroul nostru şi al întregii ţări. Este un gest mic pe care îl putem face în faţa eroismului său care ne-a lăsat pe toţi fără cuvinte. Căci de mulţumit nu îi vom putea mulţumi vreodată îndeajuns”, a scris, pe Facebook, primarul oraşului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Medicul a suferit arsuri grave, sâmbătă seară, după ce a încercat să salveze mai mulţi pacienţi din Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, care luase foc.

Ioan Cătălin Denciu era de gardă în seara de sâmbătă, 14 noiembrie, când focul a izbucnit în secţia ATI. Zece oameni, pacienţi Covid-19 imobilizaţi la pat, au murit, iar alţi 7 oameni au fost răniţi.
Doctorul a fost transportat, duminică, cu o aeronavă militară, la Spitalul Militar ”Regina Astrid” din Bruxelles.

Vă mai recomandăm:

Medicul-erou de la ATI Neamţ este fiul unui scriitor din Vrancea. Soţia sa este tot medic

Medicul rănit în incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ este transportat în Belgia

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite