Medicul rănit în incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ este transportat în Belgia

0
0
transport mapn denciu belgia

Medicul Ioan Cătălin Denciu, care a fost rănit sâmbătă când încerca să salveze pacienţii în timpul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ este transportat duminică în Belgia, la Spitalul Regina Astrid.

”Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti”, anunţă MApN.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 7.30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Medicul rănit în incendiul în care şi-au pierdut viaţa 10 zece pacienţi a fost adus în Bucureşti de la Iaşi duminică noaptea şi a primit îngrijiri la Spitalul Floreasca din Capitală.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri