Doi muncitori de la o fabrică de îmbuteliat vin au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul este cercetat ca accident de muncă de către inspectorii ITM Vrancea. Conducerea firmei unde a avut loc tragedia nu a dorit sa comenteze situaţia.

Doi bărbaţi ai Societăţii „Odovitis" din Jariştea, judeţul Vrancea, şi-au găsit sfârşitul într-un bazin de 12 mc de beton în care se depozitează vinul.

Marcel Dinu, în vârstă de 43 de ani, angajat al societăţii, coborâse în bazin să cureţe piatra depusă, însă din cauza acumulării mari de monoxid de carbon a căzut şi şi-a pierdut cunoştinţa.

Tragedia s-a întâmplat la ferma Odovitis

Colegul său, Ştefan Bahamat, în vârstă de 42 de ani, a coborât după el să-l salveze, însă a avut aceeaşi soartă. În ajutorul lor au fost chemaţi pompierii şi medicii de la Ambulanţă, dar când au ajuns era deja prea târziu.

„Unul era decedat, celălalt era în stop cardio-respiratoriu. S-a încercat resuscitarea, dar în zadar", ne-a declarat dr. Dănuţ Ceamburu, de la Serviciul de Ambulanţă Vrancea.

Cazul este cercetat ca accident de muncă, astfel, că la faţa locului a venit o echipă de inspectori de la ITM Vrancea.

"Am dispus sistarea activităţii pentru că se simt acumulări de gaze jos în rezervor. De luni vom face cercetări amănunţite. Cei doi erau angajaţi cu forme legale şi purtau echipament corespunzător. Rămâne de văzut dacă erau respectate regulile de protecţie a muncii", ne-a declarat Valentina Anghel, inspector la ITM Vrancea.

Unul dintre bărbaţi, Ştefan Bahamat, era căsătorit şi avea un copil în clasa a şasea. Oamenii din sat spun că în urmă cu zece ani acesta a încercat să salveze trei oameni din comună care au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Conducerea firmei unde s-a întâmplat tragedia nu a dorit să comenteze.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite