Doi artişti talentaţi, primii beneficiari ai burselor instituite conform dorinţei ctitorului Ateneului Popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Lăbunţ şi Irina Murgu
Matei Lăbunţ şi Irina Murgu

Vineri, 29 mai, se împlinesc 93 de ani de la punerea pietrei de temelie a Ateneului Popular ”Mr.Gh.Pastia” din Focşani.

Irina Ştefania Murgu (canto clasic), din localitatea Unirea-Odobeşti, elevă la Liceul de Arte ”Gh.Tattarescu” Focşani şi Matei Cristian Lăbunţ, pianist din Focşani, elev la Colegiul Naţional de Muzică ”G.Enescu”Bucureşti sunt câştigătorii primelor burse Mr. Gh. Pastia, instituite de Ateneul Popular care poartă numele filantropului focşănean.

Ei au fost desemnaţi vineri, 29 mai, la împlinirea a 93 de ani de la punerea pietrei de temelie a Ateneului Popular ”Mr.Gh.Pastia”. Valoarea fiecărei burse este de 7.200 de lei şi se acordă pentru durata anului şcolar următor, 2020 - 2021.

"Suntem convinşi că vom auzi de performanţele lor extraordinare în timp şi le mulţumim că ne dau voie să facem parte din viaţa lor, atât cât putem", anunţă Ateneul Popular.

Bursele „Pastia” au fost  înfiinţate pentru a respecta testamentul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929) – ctitorul Teatrului Municipal şi al Ateneului Popular din Focşani. În actul de donaţie al Ateneului Popular, maiorul Pastia solicita înfiinţarea a două burse pentru <<perfecţionarea a doi elevi sau eleve a Conservatoarelor din ţară, talentaţi şi devotaţi artei teatrale, de preferinţă din cei proveniţi din Focşani şi judeţul Putna>>.

bursieri
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite