Doi ani de SMURD în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) a fost înfiinţat în judeţul Vrancea pe 5 februarie 2010, prin operaţionalizarea a două echipaje de prim ajutor, unul în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani iar cel de-al doilea în cadrul Secţiei de Pompieri Adjud.

În urmă cu doi ani, cele două ambulanţe tip B2, împreună cu echipajele ce le încadrau, primeau binecuvântarea pentru a putea porni în nobila misiunea ce le era încredinţată, aceea de a salva vieţi.

Solicitările nu au întârziat să apară, iar la numai câteva ore după ce au primit undă verde pentru a pleca pe teren, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 anunţa că o persoană a alunecat pe gheaţă şi a suferit un traumatism la şoldul stâng.

La faţa locului s-a deplasat imediat echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani care a urmat procedurile de prim-ajutor calificat. Prima misiune a fost îndeplinită cu succes, la fel ca şi următoarele mii ce au continuat să apară.

Pe parcursul acestor doi ani, structurile de intervenţie din cadrul S.M.U.R.D. Vrancea au fost solicitate pentru soluţionarea unui număr de 3691 acţiuni (din care 298 pe parcursul lunii ianuarie 2012). În urma acţiunilor la care au participat echipajele S.M.U.R.D., au fost asistate 3.606 persoane (3238 adulţi şi 368 copii). Misiunile echipajelor S.M.U.R.D. au reprezentat 58,28 % din totalul intervenţiilor inspectoratului în cursul anului 2011, în medie 5,27 evenimente/zi.

În perioada următoare, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare va deveni operaţional atât în oraşul Panciu cât şi în comuna Vidra, în urma repartizării judeţului Vrancea, la începutul lunii decembrie 2011, a două ambulanţe noi în urma unui proiect derulat de Ministerului Sănătăţii.

„La împlinirea a doi ani de existenţă a echipajelor S.M.U.R.D. în slujba vrâncenilor vreau să-i felicit pe toţi cei care au pus îndeplinirea misiunilor mai presus de alte obiective personale, pe toţi aceşti paramedici care, nu o dată au avut ocazia de a ţine, la propriu, în mâinile lor viaţa unui om. În perioada următoare ne vom lărgi aria de intervenţie a ambulanţelor S.M.U.R.D. astfel încât să putem ajunge în timp optim la cetăţenii a căror viaţă este pusă în pericol în cât mai multe puncte ale judeţului", a transmis lt. col. Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" al judeţului Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite