Directorul Ateneului Focşani l-a schimbat pe dirijorul Orchestrei de Cameră "Unirea". Cine va purta bagheta magică la Concertul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul tradiţional de Crăciun va avea loc pe data de 15 decembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, începând cu ora 19.00.

Conducerea Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia încearcă şi alte variante de colaborare cu Orchestra de Cameră “Unirea”, care anul acesta a avut stabilit un program minimal de concerte.

În 2019, Orchestra a susţinut trei spectacole şi în pregătire este cel de-al patrulea, pe 15 decembrie, când va avea loc tradiţionalul Concert de Crăciun.

Nu ştim ce s-a întâmplat de joia trecută, când directorul Ateneului nu părea convins de necesitatea concertului, însă la final de săptămână s-au întâmplat nişte lucruri. Iar o primă surpriză este schimbarea dirijorului Vincent Gruger, cel care s-a aflat la pupitrul orchestrei în ultimii zece ani.

Marilena Şerbănuţ, directorul Ateneului, nu a fost deloc încântată de prestaţia germanului iar pentru concertul din 15 decembrie a găsit disponibil un alt nume, Juan Cantarell, se pare cu o notorietate mai mare, după cum îl prezintă cv-ul.

“Juan Cantarell este unul dintre cei mai titraţi dirijori posibili. Va ateriza în ţară pe 14 decembrie şi pe 15 decembrie este la noi pentru a dirija Orchestra, cu aceeaşi instrumentişti. Vom avea şi câţiva solişti. Mi-aş dori să fac o schimbare în sensul de a aduce lumea la sală”, ne-a spus Marilena Şerbănuţ. Cu această ocazie, se va discuta şi de o posibilă colaborare de viitor cu dirijorul spaniol, implicat în mai multe proiecte.

Juan Cantarell s-a născut în Spania, la Barcelona şi în ultimii ani a avut mai multe colaborări cu câteva filarmonici din România, la Bacău, Hunedoara, Sibiu şi Arad.

Cât priveşte activitatea Orchestrei “Unirea” în anul viitor, directorul Ateneului ne-a spus că cel mai probabil se va continua programul minimal de patru concerte pe an, dar se vor identifica şi soluţii de folosire a talentelor locale.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite