„Dinastia“ de la Ocolul Silvic Focşani. Cum l-a înlocuit fiul pe tatăl său la conducerea instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Cristian Duţă l-a înlocuit la şefia Ocolului Silvic pe tatăl său
Ionuţ Cristian Duţă l-a înlocuit la şefia Ocolului Silvic pe tatăl său

Noul director al Ocolului Silvic Focşani este silvicultor de meserie, dar şi dezvoltator imobiliar, afacere în care au fost atraşi şi membrii familiei sale.

De la 1 aprilie, Gică Duţă nu mai este şeful Ocolului Silvic Focşani, instituţie pe care a condus-o foarte mulţi ani, chiar dacă în timp a avut şi funcţii mai înalte, precum cea de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor sau de director al Direcţiei Silvice Vrancea.

Acesta a ieşit la pensie iar locul său a fost luat chiar de fiul cel mic, Ionuţ Cristian Duţă. Decizia a fost luată de directorul Direcţiei Silvice, Lucian Zamfir.

“A fost hotărârea mea, aşa am considerat eu de cuviinţă şi este legal”, ne-a declarat directorul Zamfir, care a refuzat să facă alte comentarii pe subiect. Informaţii despre faptul că Gică Duţă îşi pregăteşte fiul pentru a-i lua locul sunt mai vechi, dar şeful Direcţiei Silvice Vrancea a negat vehement această variantă.

Noul director al Ocolului Silvic a absolvit în anul 2009 Facultatea de Silvicultură din Cadrul Universităţii Transilvania.

“Sunt împuternicit în funcţia de şef al Ocolului Silvic Focşani pe o perioadă de 60 de zile, până la organizarea concursului”, susţine Ionuţ Cristian Duţă, care nu ştie încă dacă va particpa la concurs. Tatăl său neagă implicarea în schimbarea de la Ocolul Silvic. „Nu am nicio legătură cu această numire. Altcineva va judeca dacă fiul meu este competent să obţină această funcţie”, a ţinut să precizeze Gică Duţă (foto jos).

duta fiul si tatal

Familia Duţă este cunoscută în Vrancea pentru moşiile de sute de hectare de pădure, cumpărate din drepturi litigioase. Gică Dută a fost candidat PSD la alegerile pentru Parlament, în 2008 şi a făcut parte din consiliul de administraţie al Romsilva. În prezent, se pregăteşte să facă afaceri şi în domeniul imobiliar. Împreună cu soţia sa, fosta judecătoare Silvia Gabriela Duţă, lotizează terenuri pentru construcţia a 125 de locuinţe, terenuri pe care le-a şi pus în vânzare.

Fiul, Cristian Ionuţ Duţă, are la rândul său planuri în afacerile imobiliare. Prin intermediul firmei pe care o conduce construieşte un bloc cu 9 etaje în Focşani, pe strada Cuza Vodă 63.

Terenul are o suprafaţă de aproape 2.100 de mp şi acum doi ani s-a aflat şi în atenţia Primăriei Focşani, care a vrut să-l cumpere pentru un proiect ulterior abandonat. Legea nu-i interzice fiului, în calitatea de director al Ocolului Silvic Focşani, să fie şi administrator al unei afaceri.

Ocolul Silvic Focşani este cea mai mare unitate din subordinea Direcţiei Silvice Vrancea şi administrează 22.692 de hectare de pădure, cu o posibilitate de exploatare a masei lemnoase de 123.000 mc.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite