DECIZIE / Focşaniul, ultimul oraş fără parcări rezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai e mult şi bine de aşteptat până când se vor putea închiria locuri de parcare în zona de reşedinţă. Prefectura Vrancea a cerut Primăriei să revizuiască hotărârea Consiliului Local dată anul trecut prin care locurile de parcare pot fi închiriate, reprezentanţii Guvernului în teritoriu sugerând că trebuie îndreptate anumite greşeli.

În graba de a face rost de bani la bugetul local, în luna septembrie a anului trecut, Consiliul local al municipiului Focşani a adoptat o hotărâre prin care un loc de parcare în faţa blocului putea fi închiriat pentru suma de 20 de lei/lună, respectiv 240 de lei/an.

Să ducă la îndeplinire această sarcină a fost îndrituită Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP), unitate subordonată Primăriei, care a trecut imediat la inventarierea spaţiilor de parcare şi marcarea lor cu vopsea galbenă.

În acelaşi timp, focşănenii interesaţi de închirierea unui loc de parcare au fost grăbiţi să-şi depună în termen de o lună actele necesare.

„Am fost al doilea pe listă când am depus cerere să închiriez un loc de parcare. Nu mi-au trimis niciun răspuns şi nu înţeleg care este motivul, pentru că a trecut jumătate de an de atunci. Oricum, consider că 20 de lei/lună este o sumă prea mare în comparaţie cu posibilităţile oamenilor. Nu mă refer la mine, dar am fost şi în alte oraşe şi acolo chiria pentru parcare este maxim zece lei", spune Gheorghe Dumitrescu, profesor din Focşani.


Poliţia locală va primi atribuţii

Cei care au blocat deocamdată punerea în aplicare a hotărârii sunt reprezentanţii Prefecturii, care spun că pentru a da aviz de legalitate este necesară corectarea unor lucruri.

„Locurile de parcare trebuie inventariate corect, pe domeniul public şi nu pe domeniiul privat, aşa cum am constatat. În al doilea rând, spaţiul marcat trebuie să conţină informaţii că locul acela aparţine cuiva. Nu e suficient doar o linie galbenă şi atât. Totodată, legea este discriminatorie, în sensul că dacă o familie are două maşini nu poate închiria decât un loc", şi-a spus punctul de vedere subprefectul Sorin Hornea.

Cei de la DDSP spun că vor ţine cont de sugestii.

„Într-adevăr, în zona marcată va trebui să specificăm cine este titularul spaţiului. Cred că de luna viitoare, după ce se va înfiinţa şi poliţia locală şi vom prelua serviciul de ridicări maşini o să reuşim să rezolvăm toate aceste probleme", ne-a declarat Laurenţiu Mocanu, directorul DDSP.

Din evidenţele Primăriei, în Focşani există acum peste 50.000 de autoturisme şi numai 11.000 de locuri de parcare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite