Dărnicia autorităţilor din Focşani faţă de biserici în plină pandemie şi în an electoral. Ce sume se alocă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Focşani sunt chemaţi la sfârşitul acestei săptămâni să voteze alocări de bani către patru parohii din municipiu, în plină pandemie de COVID-19.

În an electoral, primarul Cristi Misăilă se arată darnic cu unităţile de cult din oraşul pe care îl păstoreşte. Astfel, după ce luna trecută, când era Stare de Urgenţă, edilul a provocat o adevărată dezbatere în Consiliul Local, după ce a reuşit să-şi impună punctul de vedere prin alocarea unei sume de 100.000 de lei Protoieriei Focşani pentru continuarea lucrărilor de investiţii, de data aceasta, tot în pandemie, primarul propune o nouă sumă record pentru biserici.

În vreme ce alte administraţii locale şi-au orientat priorităţile către sistemul sanitar, confruntat cu o criză în urma epidemiei de coronavirus, Cristi Misăilă pare mai degrabă apropiat de preoţi, care ar putea să-l vorbească de bine enoriaşilor spre toamnă, când sunt anunţate alegerile locale.

Aşa se face că în şedinţa de Consiliul Local de săptămâna viitoare au fost pregătite patru proiecte de hotărâri privind alocarea unor sume de bani către tot atâtea parohii. Cum era de aşteptat, cei mai mulţi bani, două milioane de lei, merg pentru lucrările care au mai rămas de executat la Catedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva".

“Conform documentaţiei tehnico-economice, rest de executat la 23.03 2020, anexată solicitării acordării sprijinului financiar nr. 19/ 19.05.2020, pentru execuţia lucrărilor şi identificare în teren, valoarea totală  necesară pentru continuarea şi finalizarea obiectivului de investiţii este de 2.081.877 lei. Ordonatorul principal de credite propune acordarea unui  sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor în cuantum de 2.000.000 de lei”, potrivit raportului întocmit de Primărie.

Conform devizului, au mai rămas de executat lucrări de confecţionare a catapeteasmei din lemn de stejar, sculptată manual, panoplii sculptate manual, lambriuri în zona prescomidariului şi vejmântarului, placarea cu lemn a plafonului la intrarea în cafas, uşi de intrare în pod, pictura Sf. Altar, elemente decorative de marmură.

Alte sume, cuprinse între 15.000 şi 35.000 de lei, merg la Parohiile Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (15.000 de lei pentru lucrări de reparaţii), Sf. Ierarh Teodosie (35.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor la noua biserică de pe strada Calea Munteniei), Parohia Buna Vestire-Castelul de apă (20.000 de lei, tot pentru continuarea lucrărilor la biserică ce se ridică în incinta Cimitirului Nordic).

În total, consilierii locali vor urma să aprobe 2.070.000 de lei către unităţile de cult.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite