Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al doilea cutremur a zguduit, marţi seară, Vrancea
Al doilea cutremur a zguduit, marţi seară, Vrancea

Este cel de-al doilea cutremur puternic din luna octombrie, după seismul din dimineaţa de 6 octombrie, când pământul s-a mişcat la 5,5 grade.

Marţi seară, la ora 22.33, zona Vrancea s-a cutremurat din nou.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter. Acest seism vine la nouă zile după un alt cutremur major, de 5,5 grade, care a avut loc în dimineaţa de 6 octombrie.

„Avem de-a face cu un şoc dublu, având în vedere că la un interval aşa de scurt de timp au fost două cutremure asemănătore, de 5 grade. A durat doar trei secunde unda, astfel că mulţi oameni nu au realizat dacă a fost cutremur. Este una din caracteristicile zonei Vrancea. Eu zic că este bine că au fost aceste cutremure. În ultimii doi ani activitatea în Vrancea a fost slabă. Într-un fel era de aşteptat să se întâmple acest lucru”, a declarat Mircea Radulian, aflat chiar la ora sesimului în direct la România TV.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 136 de lkilometri şi potrivit specialiştilor de la INFP ar putea fi urmat de replici de mică intensitate.

La nici un minut de la seism, mai multe persoane din diferite zone ale ţării au postat pe reţelele de socializare că au simţit că s-a mişcat pământul: 

FOTO Facebook


 

cutremur foto facebook

 FOTO Twitter

   A mai puscat un #cutremur in Vrancea acum cateva minute, de data asta 4.9 grade, ati simtit ceva ?

Mai puteţi citi:

Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în zona Vrancea

FOTO VIDEO O broască ţestoasă a prevăzut cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter din Vrancea

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri