Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în zona Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutremurul a avut loc în această dimineaţă, la ora 4.37, şi a provocat panică în rândul oamenilor, luaţi pe nepregătite din somn.

Un cutremur puternic a avut loc în această dimineaţă în Vrancea.

Seismul, cel mai mare din ultimii ani, a avut o intensitate de 5,5 grade pe scara Richer şi s-a produs la o adâncime de 140 kilometri.

El s-a resimţit destul de puternic la Focşani, dar şi în alte localităţi din împrejurimi, pământul zgâlţâindu-se preţ de câteva secunde bune.

La această oră, nu sunt informaţii că s-au produs pagube, dar în mod sigur cutremurul a creat panică în rândul oamenlor, care au fost luaţi pe nepregătite, din somn.

"Într-un fel, era totuşi de aşteptat ca acest cutremur să se producă. Cutremurul intră în categoria celor normale pentru această perioadă. Este o ritmicitate ca la doi, trei sau chiar patru ani să se producă un astfel de cutremur. Asta este zona Vrancea. Este greu de spus acum dacă seimul are vreo legătură cu cutremurele din ultimele zile din zona Galaţi. Ne putem aştepta la replici, dar nu la intensitatea cutremurrului din această dimineaţă ", a declarat Mircea Radulian, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului pentru Antena 3.

Mai puteţi citi:

Pământul „fierbe“ la Galaţi: au fost înregistrate, în septembrie, zece cutremure

Cutremur la Giurgiu, resimţit şi în Capitală

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri