Cumnatul liderului PNL Vrancea, încă 297.000 de lei de la instituţia condusă de Marian Oprişan pentru proiectul de modernizare a Crângului Petreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Euro Proiect, la care a fost acţionar până anul trecut şi Nini Săpunaru, este abonată la banii publici, prin zecile de lucrări executate prin încredinţare directă.

Licitaţia electronică pentru elaborarea proiectului tehnic de modernizare a Crângului Petreşti a fost câştigată de firma Euro Proiect, condusă de Dorinel Modreanu, cumnatul liderului PNL Vrancea, Nini Săpunaru.

Firma va încasa de la Consiliul Judeţean 297.000 de lei pentru proiectul tehnic al lucrării care va fi finanţată cu bani de la Uniunea Europeană.

Consiliul Judeţean a estimat execuţia proiectului la suma de 543.000 de lei, dar oferta depusă de Euro Proiect a fost cea declarată câştigătoare, pentru 297.000 de lei.

Practic, cei 297.000 de lei se adaugă unei sume asemănătoare alocată anul trecut de Consiliul Judeţean Vrancea, pentru studiul de fezabilitate, aceleeaşi firme.

Anul trecut, aleşii judeţeni au aprobat trecerea în domeniul public al judeţului Vrancea a 41 de hectare din Crângul Petreşti, după ce acest teren a fost luat „cu forcepsul“ de la Primăria Focşani, în urmă cu patru ani.

Trecerea în domeniul public a ariei naturale a fost necesară pentru depunerea, pe ultima sută de metri, a unui proiect în valoare de 22,4 milioane de lei (circa 5 milioane de euro – n.r.), cu finanţare de la Uniunea Europeană, din care contribuţia Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea este de 360.000 de lei.

Prin acest proiect, se vor amenaja piste de biciclete, role şi skateboard, parcări, alei, infrastructură tehnică edilitară, locuri de odihnă, mobilier urban. Vor mai exista spaţii de picnic, un amfiteatru în aer liber şi scenă, cu acces neîngrădit, şi se va implanta material vegetal.

Zilele trecute, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, preciza că în câteva zile va fi semnat şi contractul de finanţare pentru reabilitarea Crângului Petreşti, termenul de execuţie fiind însă unul extrem de scurt, până la sfârşitul lunii decembrie 2015.

Mai puteţi citi:

FOTO „Afaceri à la Vrancea”. Oprişan îşi poate creşte averea pe seama UE

Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean Vrancea, a pregătit un proiect în valoare de 5 milioane de euro, prin care vrea să modernizeze, cu bani europeni, zona de agrement Crângul Petreşti. Chiar în vecinătatea acesteia, familia baronului PSD deţine o suprafaţă de 8,5 hectare, teren căruia i-ar creşte considerabil valoarea.

Crângul Petreşti, în curtea lui Oprişan

După ce proiectul prin care CJ cerea terenul de 41 de ha de pădure de la Petreşti a picat luna trecută în plenul CL, în şedinţa de aseară a trecut fără discuţii.


 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite