Cum şi-a mobilizat prietenii o româncă stabilită în Germania pentru a salva de pe stradă un pensionar localnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eckehard îţi duce acum viaţa într-o rulotă cumpărată de români  FOTO: Bild
Eckehard îţi duce acum viaţa într-o rulotă cumpărată de români  FOTO: Bild

Bătrânul şi-a pierdut apartamentul social în urmă cu mai bine de doi ani, iar de atunci a dormit doar într-o maşină veche.

Monica Sayer este o româncă în vârstă de 39 de ani, stabilită în Germania de aproape 20 de ani. Femeia a rămas profund mişcată într-o zi, când a întâlnit un pensionar german, de 75 de ani, care locuia, de doi ani, la marginea oraşului, într-o maşină veche.

Recunoscătoare pentru că a reuşit să-şi facă o viaţă bună în Germania, Monica a decis că trebuie să-l ajute pe pensionar să aibă o viaţă decentă şi i-a mobilizat prietenii români pe Facebook.

Împreună au demarat o campanie de strângere de fonduri şi au cumpărat o rulotă echipată cu tot necesarul în care bătrânul Eckehard (numele pensionarului german) să locuiască, cu pat, masă, căldură, toaletă.

„Este un miracol că aceşti oameni sunt atât de săritori! Dragostea lui Dumnezeu i-a trimis”, a spus Eckehard, citat de cotidianul german Bild.

Potrivit jurnaliştilor de la Bild, pensionarul a fost la viaţa sa masor, iar acum 27 de luni şi-a pierdut apartamentul social, fapt pentru care de atunci a dormit numai în maşină. El are o pensie de numai 550 de euro pe lună, dar graţiei prietenilor români poate duce acum un trai puţin mai bun.

rulota

„Îmi aduc ceai fierbinte şi mâncare caldă. M-a uimit foarte mult că străinii ajută un german atât de mult!”, a mai spus Eckehard.

Românii au precizat că vor avea grijă de pensionar, îl vor lua pe rând acasă la ei, pentru o masă caldă, pentru un duş sau să-şi spele hainele, iar Monica a promis că va face toate demersurile pe lângă autorităţi să aplice la asistenţa socială. "Voi munci din greu să-l ajut să aplice la asistenţa socială pentru a primi un apartament”, a precizat Monica.

Vă mai recomandăm:

Aproape 10.000 de asistaţi social au fost trimişi la muncă sau la şcoală. Turcan: Am verificat doar 300 de comune

În România, asistenţii sociali ajung ei înşişi cazuri sociale

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite