Cum ne afectează alimentele sănătatea: „Obiceiurile alimentare ale copiilor se formează sub ochii părinţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea este tratată înainte de ajunge pe tarabe
Carnea este tratată înainte de ajunge pe tarabe

Marea majoritate a alimentelor care se ambalează în zilele noastre conţin organisme modificate genetic, iar produsele din carne procesate conţin foarte mulţi conservanţi chimici. Acest lucru este confirmat de medicii nutriţionişti.

“Carnea din galantare, ca să fie frumoasă, adică să aibă aspect comercial, se dă cu nişte nitriţi, o substanţă cu amină, care dă nitrozamina, dovedită a fi substanţă cancerigenă. Şi atunci, orice om care cumpără carne de la galantare are un risc de cancer foarte mare, pentru că prospeţimea şi frumuseţea cărnii este dată de această substanţă chimică”, spune medicul nutriţionist Virgiliu Stroiescu.

Medicul susţine că celebrul DTT (Dithiothreitol) este o substanţă cancerigenă pe care o regăsim în carne, în ulei, în fructe şi legume, în cereale, în diferite proporţii, mai mici sau mai mari.

Mâncarea de tip fast-food, la care apelează din comoditate sau din lipsă de timp foarte mulţi români, este echivalentul unei bombe pentru organism. Se foloseşte o carne bogată în grăsimi saturate şi nitriţi, aceste din urmă substanţe fiind asociate cu diferite forme de cancer.

Pus între două felii de pâine, un hot-dog este de două ori mai periculos pentru organism. Periculozitatea se triplează când această mâncare se completează cu băuturi răcoritoare care sunt un adevărat amalgam toxic de substanţe chimice, unele cancerigene.

Zahărul, cel mai tare drog legal

De asemenea, consumul ridicat de zahăr, pe care îl regăsim în dulceţuri, în compoturi sau sucuri favorizează apariţia cancerului. Specialiştii spun despre zahăr că este unul dintre cele mai tari droguri legale, întrucât hrăneşte celulele maligne.

Cam tot ce este procesat în materie de alimentaţie este preferabil de a se evita. Iar printre aceste produse se regăseşte şi brânza topită. Aproape toate sortimentele de brânză topită conţin E-uri, substanţe toxice pentru organism.

Din această cauză, spun medicii, organismul uman trebuie să-şi caute acel calciu organic, care este procesat de plante, fructe şi legume.

Medicii mai spun că educaţia alimentară este foarte importantă, mai ales în cazul tinerei generaţii. “Obiceiurile alimentare ale copiilor se formează sub ochii părinţilor. Acolo unde se vrea, obiceiul alimentar poate fi schimbat”, afirmă medicul nutriţionist focşănean Maricica Franciuc, care recomandă în special lactatele, fructele şi legumele.

Însă nici acestea nu sunt toate sănătoase, pentru că în magazine întâlnim atât legume, cât şi fructe tratate chimic, care consumate în mod excesiv pot deveni nocive. Îngrăşămintele pe bază de azot pot determina în plantă o acumulare exagerată de substanţe numite azotaţi care trec în alţi compuşi numiţi azotiţi şi respectiv în nitrosamine. Acestea sunt substanţe cu potenţial cancerigen.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite