Cum a pus umărul Prefectura Vrancea la demiterea politică a şefului inspectoratului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 18 august, inspectorul general şcolar Dorin Cristea, care câştigase concursul în urmă cu un an, a fost demis de ministrul Liviu Pop.

Demiterea inspectorului general şcolar apolitic al ISJ Vrancea, Dorin Cristea, de către ministrul Educaţiei Naţionale, cu trei săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, a fost sprijinită din plin de o sesizare trimisă la Bucureşti chiar de către Instituţia Prefectului  judeţului Vrancea, condusă de un prefect numit de guvernul tehnorat al lui Dacian Cioloş.

Prefectul Sorin Hornea spune că au fost anumite probleme de relaţionare cu şeful IŞJ, dar fără să facă referire la ele, declarându-ne că sesizarea a fost făcută în perioada cât se afla în concediu de către un subaltern şi semnată şi trimisă mai departe la Ministerul Educaţiei de subprefectul George Bazilescu. Acesta din urmă se află în concediu în străinătate şi nu a putut fi contactat.

“În fapt, Instituţia Prefectului a sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale referitor la anumite deficienţe de relaţionare şi comunicare ale inspectorului general al ISJ Vrancea în relaţia cu Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea, precum şi existenţa, în opinia noastră, a unor elemente deficitare în managementul unor activităţi derulate de Inspectoratul Şcolar Vrancea”, este răspunsul sec pe care ni l-a dat prefectul Hornea (foto).

image

Acesta nu a oferit nici măcar un simplu exemplu legat de eventualele greşeli făcute de inspectorul general Dorin Cristea, în timpul scurtului său mandat, de doar un an, în fruntea învăţământului vrâncean.

De cealaltă parte, Dorin Cristea spune că este sigur că cineva a fost pus să scrie în acea sesizare nişte neadăvăruri.

"Eu, de fiecare dată când am vorbit cu prefectul nu mi-a adus niciodată la cunoştinţă de vreo problemă. Am răspuns absolut la toate adresele Instituţiei Prefectului. Am văzut şi eu în motivele demisiei  că mi se reproşează faptul că nu am răspuns la o adresă a Instituţiei Prefectului care avea termen de răspuns pe  data 28 august 2017, iar eu am fost demis pe 18 august. M-am gândit că poate fi o eroare de an, m-am uitat pe 2016 şi am constatat că tocmai eram în concurs pentru postul de insector general, concurs pe care l-am câştigat. Am verificat toate adresele şi toate au primit răspuns în termen de la mine. Să-mi spună clar care au fost deficienţele de relaţionare, că eu nu ştiu. E clar că sesizarea a fost scrisă la ordinul cuiva", ne-a precizat Dorin Cristea, fost inspector general al IŞJ Vrancea.

Acesta a contestat deja în instanţă decizia de demitere şi se va judeca cu Ministerul Educaţiei la Curtea de Apel. Dorin Cristea, revenit între timp la catedră, spune că va chema în judecată şi Instituţia Prefectului, care în opinia sa a dezinformat Ministerul Educaţiei.

La conducerea Inspectoratului Şcoalar Vrancea a fost numită, politic, profesoara de engleză Lauriana Ailincuţei, consilier local PSD la Focşani.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite