Copaci schilodiţi iremediabil la fostul Tribunal Vrancea. Mutilatorii, recividişti

0
0
Copaciii se află în curtea fostului Tribunal Vrancea FOTO: Ştefan Borcea
Copaciii se află în curtea fostului Tribunal Vrancea FOTO: Ştefan Borcea

Comisarii Gărzii de Mediu Vrancea au intervenit în acest caz şi au aplicat o amendă de 50.000 de lei firmei care derulează lucrările de reabilitare.

Clădirea fostului Tribunal Vrancea este de doi ani în ample lucrări de reabilitare cu fonduri europene, în valoare de 30 de milioane de lei, din care zece milioane reprezintă contribuţia beneficiarului, în speţă Consiliul Judeţean Vrancea. 

GALERIE FOTO CU COPACII MUTILAŢI

Lucrările sunt realizate de firma PIF&LMS, aparţinând unui potent om de afaceri local. În curtea unde se află imobilul se găsesc mai mulţi arbori semeţi, care se pare au dat bătăi muncitorilor atunci când au lucrat la partea exterioară a clădirii, iar din acest motiv aceştia au gândit că este mai uşor să-i căsăpească.

Nici una, nici două, aceştia au pus mâna pe drujbă şi au dat jos toate crengile copacilor, şapte tei şi doi nuci, lăsând în picioare doar nişte trunchiuri fără ramuri, care nu vor mai forma o coroană în viaţa lor.

Ei arată acum ca nişte stâlpi de telegraf.

Muncitorii nu aveau acest drept în nici un fel, întrucât chiar şi pentru o simplă toaletare ar fi trebuit să se adreseze Primăriei, care prin serviciul specializat de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice putea face o toaletare în acord cu legea spaţiilor verzi.

„Cei care au tăiat sunt nişte înapoiaţi. Ei au crezut că dacă taie în halul acesta se regenerează. Chiar dacă mai creşte un smoc de crengi, acestea nu pot reface trunchiul care era. Crenguţele noi nu au consistenţă. Ei nu aveau voie să taie deloc, treaba asta se face doar de echipe specializate. Le-am dat amendă”, a declarat pentru „Adevărul“ Aurel Cristian, directorul Gărzii de Mediu Vrancea.

Potrivit acestuia, amenda este în valoare de 50.000 de lei. Firma nu este la prima sancţiune de acest fel, după ce în urmă cu câţiva ani a procedat la fel la Şcoala „Duiliu Zamfirescu”, tot într-un proiect cu fonduri europene.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea, beneficiarii investiţiei, spun că au vorbit cu cei care au mutilat copacii.

„Eu le-am atras atenţia asupra a ceea ce au făcut iar răspunsul lor a fost că rădăcinile arborilor ar fi afectat fundaţia clădirii. Cred că şi-au făcut un calcul simplu, că lucrarea se află în garanţie şi nu vor să rişte eventuale stricăciuni. Să-şi asume amenda pe care au primit-o”, a declarat Adrian Creţu, administratorul public al judeţului.

Vă mai recomandăm:

Copaci mutilaţi de muncitori iresponsabili. Şeful Gărzii de Mediu: „Este prea blândă legea” FOTO

Intervenţie agresivă de toaletare a copacilor în Focşani. Şeful Gărzii de Mediu: „Nu lăsaţi drujbarii să taie după capul lor“

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite