Cinci kilograme de droguri care ar fi urmat să fie vândute în Bucureşti, descoperite în maşina unui bărbat din Vrancea

0
Publicat:

  Un bărbat care transporta cinci kilograme de droguri în valoare de peste 150.000 de euro, care ar fi urmat să fie comercializate în Bucureşti, a fost prins în flagrant de poliţişti vrânceni şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea în timp ce se îndrepta spre capitală, a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„La data de 16 mai, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant delict un bărbat, care se deplasa către municipiul Bucureşti, în vederea comercializării a aproximativ cinci kilograme de MDMA, cu o valoare de piaţă de peste 150.000 de euro. Substanţa a fost descoperită într-un rucsac, pe bancheta din spate a autoturismului în care se afla”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, ulterior au fost efectuate alte trei percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, grindere şi resturi de ţigarete confecţionate artizanal ce prezentau urme de cannabis.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie - mai 2023, două persoane ar fi comercializat droguri de mare risc consumatorilor din Bucureşti şi judeţul Vrancea.

Patru persoane despre care există bănuiala că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale, au fost conduse la sediul DIICOT Vrancea, iar în urma probatoriului administrat, procurorii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de două persoane, de 33, respectiv 40 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, 17 mai, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a uneia dintre persoane. Faţă cea de-a doua persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.   

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite