Cel mai mare câştig pe care îl are un medic de familie din Vrancea este de 16.000 de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Vrancea, medicul activează în mediul rural şi are peste 3000 de persoane înscrise pe lista sa.

Medicii de familie din Vrancea pot încasa mai mulţi bani în cazul în care au mai mulţi pacienţi pe liste şi nu neapărat pentru serviciile pe care le oferă.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Vrancea, modalităţile de plată în asistenţa medicală primară sunt plata "per capita", respectiv prin tarif pe persoană asigurată, conform listei proprii de persoane înscrise asigurate, şi plata prin tarif pe serviciu medical exprimat în puncte.

Vrancea are 155 de medici de familie, iar numărul optim de persoane înscrise pe lista medicului de familie, din punct de vedere al asigurării unor servicii de calitate la nivelul asistenţei medicale primare, care se ia în calcul pentru stabilirea necesarului de medici pe unitate administrativ-teritorială/ zonă urbană, este de 1.800.

Medicul de familie care a realizat cel mai mare venit, respectiv 16.000 lei/ lună, are un număr de peste 3.000 de persoane înscrise pe lista proprie şi se află în mediul rural, după cum au precizat reprezentanţii Casei Judeţene de asigurări de Sănătate Vrancea. 

Din aceşti bani, medicul îşi plăteşte asistentul medical plus utilităţile.

Mai puteţi citi:

VIDEO Secţiile private în spitalele publice, soluţia ministrului Sănătăţii pentru creşterea veniturilor medicilor

Salariile medicilor, între 1.700 de lei şi 11.000 de lei pe lună

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite